Μόνο στην υπερνομαρχία δεν έφτασε το μήνυμα...

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2002 01:00
UPD:01:07
A- A A+

Σημαντικό προβάδισμα σημειώνουν οι συνδυασμοί που υποστηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία σε όλη τη χώρα, τόσο σε νομαρχιακό, όσο και σε δημοτικό επίπεδο, με εξαίρεση την υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, που ως φαίνεται δεν εστάλη το επιδιωκόμενο μήνυμα.

Στους μεγάλους δήμους, Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, τα φαβορί που υποστηρίζονται από τη ΝΔ έχουν σημαντικό προβάδισμα, αν και μόνο στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να αναδεικνύεται νικητής από την πρώτη Κυριακή, ο κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος στις 11 μ.μ., χθες, συγκέντρωνε ποσοστό περίπου 53%.

Στην υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς η υποψήφια υπερνομάρχης κ. Φώφη Γεννηματά , η οποία ως γνωστόν υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, λάμβανε μέχρι τις 11 μ.μ., στο 7,8% των εκλογικών τμημάτων, ποσοστό 38,3%, ο κ. Τζαννετάκος 28,2%, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης 13,8%, ο κ. Μ. Γλέζος 11,3%.

Στο 6,8% των εκλογικών τμημάτων, στη νομαρχία Θεσσαλονίκης ο κ. Π. Ψωμιάδης λάμβανε το 52,1%. Την ίδια ώρα στην Αθήνα, στο 8,11% των εκλογικών τμημάτων, ο συνδυασμός της κ. Μπακογιάννη λάμβανε ποσοστό 47,8%, ο κ. Χ. Παπουτσής 26,1%, ο κ. Γ. Δημαράς 10,8% και ο κ. Φ. Κουβέλης 6,2%.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του Πειραιά κ. Χ. Αγραπίδης συγκέντρωνε ποσοστό 48%, ενώ ο κ. Μ. Μπεντενιώτης 32,3%. Την πλειοψηφία των νομαρχιών φαίνεται να κερδίζει άνετα η ΝΔ.

Η υποψήφια υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς κ. Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για μάχη δυο γύρων, ενώ η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι νικητής θα είναι όποιος κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Ο κ. Χ. Παπουτσής επιφυλάχθηκε να απαντήσει όταν θα υπάρξουν ασφαλή αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών. O δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Β. Παπαγεωργόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους Θεσσαλονικείς, τονίζοντας ότι ξημερώνει μια καινούργια τετραετία πολύ καλύτερη από την προηγούμενη, ενώ κατήγγειλε τις ασχήμιες που συνέβησαν στο δήμο το τελευταίο 15ημερο. Η απάντηση των εκλογών ήταν θρίαμβος της εντιμότητας έναντι της συκοφαντίας, τόνισε και κάλεσε την κυβέρνηση των Αθηνών, όπως είπε, να ενδιαφερθεί για τα προβλήματα της ελληνικής περιφέρειας. Τη νίκη του κ. Παπαγεωργόπουλου παραδέχθηκε με δήλωσή του, χθες, το βράδυ, και ο ανθυποψήφιος, με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, κ. Σ. Βούγιας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή