Πρόσκληση προς τους προοδευτικούς πολίτες για κοινή στάση στο β' γύρο απηύθυνε ο Κ. Σημίτης

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2002 01:06
A- A A+

Πρόσκληση προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε όποιο χώρο και αν ανήκουν για κοινή στάση στο β' γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα προνομιακό χώρο για την συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων, ώστε να εκφραστεί ένα ενιαίο πλουραλιστικό ρεύμα.

Οπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η 20η Οκτωβρίου αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για την αξιοποίηση των ικανότερων υποψηφίων και πρόσθεσε ότι όλη η Ελλάδα και όλες οι τοπικές κοινωνίες περιμένουν την ερχόμενη Κυριακή να ακουστεί το μεγάλο «ναι» σε όσους θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Σημίτης τόνισε επίσης ότι κατά τις σημερινές εκλογές αναδείχθηκε ένα ισχυρό ρεύμα για αυτόνομη τοπική Αυτοδιοίκηση το οποίο αντιστρατεύεται και αρνείται μια αυτοδιοίκηση που θα λειτουργεί ως μηχανισμός εξουσίας και θα εξυπηρετεί προσωπικές ή κομματικές σκοπιμότητες. Κάλεσε τη ΝΔ να αξιολογήσει με νηφάλιο τρόπο τις πολιτικές της και τα παρεπόμενα αυτών των πολιτικών.

Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι το αποτέλεσμα στην Υπερνομαρχία Αθηνών έχει καθοριστική σημασία για όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Και έκανε λόγο για ισχυρή παρουσία του κ. Γλέζου και αξιοσημείωτη παρουσία του κ. Παφίλη.

Επίσης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς όσους εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή και υποσχέθηκε σε όλους ότι θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης ανεξάρτητα από πολιτική και κομματική προέλευση.

Απαντώντας σε ερώτηση αν από αυτές τις εκλογές υπάρχει κάποιο μήνυμα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι κάθε εκλογή έχει μηνύματα, ότι η κυβέρνηση, όπως απέδειξε, τα προσέχει, τα αξιολογεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή