Κ. Καραμανλής: Ακούμε όλους τους πολίτες

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2002 01:49
A- A A+

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία, χωρίς υποκρισίες, εδώ και έναν χρόνο ξεκαθάρισε το αυτονόητο: Οτι οι Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές είναι πολιτικές. Ότι οι πολίτες με την ψήφο τους στέλνουν αυθεντικά πολιτικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Για μια Αυτοδιοίκηση αδέσμευτη και ισχυρή, μαχητική και διεκδικητική απέναντι στην κεντρική εξουσία, στην οποιαδήποτε Κυβέρνηση.

Μήνυμα για την αδήριτη ανάγκη, η Ελλάδα του αύριο να είναι μια κοινωνία συμμετοχής με τους πολίτες ενεργούς και τις τοπικές κοινωνίες να έχουν λόγο και να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο για τις υποθέσεις τους.

Μήνυμα προς μια Κυβέρνηση, που συστηματικά σπρώχνει την Αυτοδιοίκηση στο περιθώριο, που δεν εμπιστεύεται τους εκλεγμένους εκπροσώπους της. Που κλείνει τα μάτια στα προβλήματα, που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Μήνυμα, όμως, και προς όλα τα κόμματα, προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Το μήνυμα, που σήμερα έστειλαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, ήταν πράγματι ηχηρό. Δικαίωσε τις εκτιμήσεις μας, τις επισημάνσεις μας, τις θέσεις και τις προτάσεις μας για την πορεία του τόπου.

Από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, των στελεχών της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι όλοι τους αρνήθηκαν να πάρουν αυτό το μήνυμα. Είναι ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση Σημίτη, όμηρος της αλαζονείας και των αδυναμιών της, οριστικά αποκομμένη από τα προβλήματα της κοινωνίας και των ανθρώπων γύρω μας, παρά την καθολική καταδίκη της πολιτικής της, δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει πορεία.

Θέλω σήμερα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες. Οι οποίοι, γυρίζοντας την πλάτη στο χθες, κλείνοντας τα αφτιά τους στα κηρύγματα του διχασμού και τις κραυγές της μισαλλοδοξίας, στάθηκαν όρθιοι και πήραν στη μεγάλη τους πλειοψηφία θέση με υπευθυνότητα.

Οι πολίτες σήμερα, οι Ελληνίδες και οι Ελληνες με την ψήφο τους απέδειξαν, ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί, τη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στον τόπο. Ωστόσο, εμείς ούτε θριαμβολογούμε, ούτε εφησυχάζουμε.

Παραμένουμε πάντα συνεπείς στις αρχές του μέτρου και της μετριοπάθειας. Για μας σήμερα νικητής είναι η Αυτοδιοίκηση και ο λαός.

Εχοντας την τιμή να ηγούμαι της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, την οποίαν οι Ελληνίδες και οι Ελληνες εμπιστεύονται και προσβλέπουν σ' αυτήν για ένα καλύτερο αύριο, θέλω να διαβεβαιώσω πως, σε ό,τι μας αφορά ακούμε, εμπιστευόμαστε και τιμούμε όλους τους πολίτες.

Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στις αρχές του διαλόγου, της συνεννόησης και της συνεργασίας με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Γιατί τελικά όλοι τους ίδιους στόχους υπηρετούμε. Γιατί κανένας μας δεν αποδέχεται καθεστωτικές αντιλήψεις.

Για αυτό και επιμένουμε στο άνοιγμά μας σ' όλη την κοινωνία και απλώνουμε τα χέρια μας σε όλους του Ελληνες πολίτες. Γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια νέα και καλύτερη Ελλάδα. Την Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε. Την Ελλάδα που μας ενώνει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή