Πανιώνιος - Ολυμπιακός : 0 - 1

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010 18:57
A- A A+

Έκανε... Ματ ο Ολυμπιακός και με το γκολ του Ματ Ντάρμπισαϊρ στο 8' πέρασε νικηφόρα από την Νέα Σμύρνη κερδίζοντας 1-0 και τώρα... σκέφτεται το ΟΑΚΑ. Στο 84΄ακυρώθηκε ως οφσάιντ, γκολ του Κούκετς για τον Πανιώνιο! Αποβλήθηκε ο Ντάτολο.

Το γκολ του Ντάρμπισαιρ στο 7Ά ήταν αρκετό για να δώσει στον Ολυμπιακό μία νίκη-ανάσα με 1-0 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Στο ματς αυτό ακυρώθηκαν δύο γκολ ως οφσάιντ -ένα για την κάθε πλευρά- ενώ οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντάτολο στο 50Ά.

Το πρώτο μέρος

Ο ενθουσιασμός και το πάθος ήταν τα στοιχεία που έβγαλαν οι δύο ομάδες στα πρώτα πέντε λεπτά της μεταξύ τους αναμέτρησης. Οι δύο αντίπαλοι έδωσαν αρκετές μάχες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, προσπαθώντας να πάρουν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα.

Μόλις στο 3ο λεπτό μετά από λάθος γύρισμα ο Ντάρμπισαιρ προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Μπεθέρα βγήκε πολύ σωστά και τον πρόλαβε, διώχνοντας μακριά την μπάλα.

Ο φορ του Ολυμπιακού, όμως κατάφερε στο 8Ά να κάνει ότι δεν έκανε στο 3Ά. Μετά από σέντρα του Ραούλ Μπράβο και παρεμβολή του ποδιού του Καστελιόνε ο Ντάρμπισαιρ με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1 και μαζί και την... ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους.

Στην συνέχεια του αγώνα υπήρξε μία μικρή διακοπή καθότι ο κόσμος του Πανιωνίου πετούσε αντικείμενα και κροτίδες προς το Ντάτολο ενώ ο Αργεντινός προσπαθούσε να εκτελέσει ένα κόρνερ. Μετά τις απαιτούμενες συστάσεις από τα μεγάφωνα το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Στο 20ό λεπτό ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ γκολ του Ντάρμπισαιρ ενώ στο 21Ά ο Μπάλαμπαν έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο φορ του Πανιωνίου βρέθηκε απέναντι στο Νικοπολίδη, όμως την προβολή του την απέκρουσε ο Έλληνας γκολκίπερ.

Πίεση από τον Πανιώνιο

Στο 25Ά ο Μπάλαμπαν θα κάνε μία ωραία προσωπική ενέργεια και μετά θα πασάρει στο Νικολάου που θα στείλει την μπάλα αρκετά άουτ με το σούτ του. Στο 27Ά ένα νέο σούτ, αυτήν την φορά από τον Σκούφαλη θα κοντράρει πάνω στα πόδια του Μέλμπεργκ και θα φύγει κόρνερ. Ο Πανιώνιος πίεζε πολύ τον Ολυμπιακό, που όμως άντεχε...

Στο 29Ά ο Ζαιρί εκτέλεσε ένα πολύ καλό φάουλ, που υποχρέωσε τον Μπεθέρα να διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 32ο λεπτό ο Μπάλαμπαν θα κάνει ένα φάουλ που όμως θα μπλοκάρει ο Νικοπολίδης.

Δοκάρι ο Στολτίδης

Στο 35ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε μία πολύ καλή ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ. Μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Ντάτολο η κεφαλιά του Στολτίδη βρήκε στο δοκάρι. Αυτή ήταν και μία από τις πολύ καλές στιγμές του πρώτου μέρους. Από εκεί και πέρα το ημίχρονο έκλεισε χωρίς κάποια άλλη μεγάλη φάση. Γενικά πάντως στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός παρουσίασε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο από τον αντίπαλό του.

Κόκκινη κάρτα στο Ντάτολο, πανδαιμόνιο και διακοπή...

Ο Ολυμπιακός μπήκε ακόμη πιο αποφασισμένος μες στο γήπεδο, έχοντας το αβαντάζ του ενός γκολ. Στο 50ό λεπτό ο ρέφερι του αγώνα άφησε με 10 παίκτες τον Ολυμπιακό, δείχνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα στο Ντάτολο επειδή κλώτσησε την μπάλα πάνω που ο Μανιάτης ετοιμαζόταν να εκτελέσει φάουλ.

Ακολούθησε μεγάλη αναταραχή με τον Αργεντινό να γίνεται έξαλλος και τους συμπαίκτες του να διαμαρτύρονται έντονα. Εκτός αυτού ο κόσμος του Πανιωνίου πέταξε πάλι αντικείμενα και κροτίδες και το ματς διεκόπη εκ νέου. Μάλιστα ο ρέφερι Κύρκος μπήκε μες στΆ αποδυτήρια, με τους ανθρώπους κυρίως του Πανιωνίου να προσπαθούν να τον μεταπείσουν.

Μετά από λίγα λεπτά ο Κύρκος επανεμφανίστηκε στο γήπεδο και το παιχνίδι άρχισε και πάλι. Πάντως προειδοποίησε πως έτσι και υπάρξουν ξανά ρίψεις θα διέκοπτε οριστικά και αμετάκλητα τον αγώνα.

Ξανά πρέσινγκ από τον Πανιώνιο

Στο ξεκίνημα του ματς μετά την πεντάλεπτη διακοπή ο Πανιώνιος άρχισε να ασκεί και πάλι μεγάλη πίεση. Ο Ολυμπιακός όμως δεν έδειξε να έχει μεγάλο πρόβλημα. Ο ρυθμός του αγώνα από κάποια στιγμή και έπειτα άρχισε να πέφτει. Στο 71Ά ο Νικοπολίδης πρόλαβε τον Μπουβάλ, προτού αυτός γίνει επικίνδυνος.

Τα λεπτά κυλούσαν και ο αγώνας δεν προσέφερε κάτι το ιδιαίτερο με τον Πανιώνιο να προσπαθεί να βγει μπροστά μΆ αξιώσεις και τον Ολυμπιακό πιο πολύ νΆ αμύνεται παρά νΆ επιτίθεται. Παρόλα αυτά στο 80Ά ο Ζαιρί έκανε ένα σούτ που έβγαλε κόρνερ ο Μπεθέρα.

Στο 81Ά ένα σούτ του Μπάλαμπαν θα βγει ελάχιστα άουτ. Ο φορ του Πανιωνίου έχασε έτσι μία σημαντική ευκαιρία να σκοράρει. Στο 82Ά ένα σούτ από τον Κούκετς πέρασε άουτ.

Στο 84Ά ο Κούκετς θα σκοράρει για τον Πανιώνιο με σούτ και ο κόσμος θα προλάβει να πανηγυρίσει, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η φάση αν και ήταν οριακή δεν φαίνεται να δικαιώνει ούτε τον επόπτη ούτε τον ρέφερι του ματς, καθότι ο Κούκετς έδειξε πως ήταν σε κανονική θέση.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις