Μόνο στην υπερνομαρχία δεν έφθασε το μήνυμα...

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2002 02:19
A- A A+

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ προβάδισμα σημειώνουν οι συνδυασμοί που υποστηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία σε όλη τη χώρα, τόσο σε επίπεδο νομαρχιακής, όσο και τοπικής αυτοδιοίκησης, με εξαίρεση την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, που ως φαίνεται δεν εστάλη το επιδιωκόμενο μήνυμα και οδηγούμαστε σε δεύτερο γύρο, με προπορευόμενη την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ.

Στους μεγάλους δήμους, Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, υπερισχύουν τα φαβορί που υποστηρίζονται από τη ΝΔ, αν και μόνο στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται νικητής από την πρώτη Κυριακή, ο κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος στη 1 π.μ. συγκέντρωνε ποσοστό περίπου 54%, στο 16,44% των εκλογικών τμημάτων. Νικητής από την πρώτη Κυριακή ενδεχομένως να είναι και ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης, ο οποίος, περίπου την ίδια ώρα, συγκέντρωνε ποσοστό 50,3%.

Στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς η υποψήφια υπερνομάρχης κ. Φώφη Γεννηματά, λάμβανε λίγο πριν από τη 1 π.μ., στο 19,24% των εκλογικών τμημάτων, ποσοστό 38,8%, ο κ. Γ. Τζαννετάκος 27,8%, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης 13,8%, ο κ. Μ. Γλέζος 11,2%, ο κ. Θ. Παφίλης 8,4%.

Την ίδια ώρα (1 π.μ.) στην Αθήνα, στο 21,89% των εκλογικών τμημάτων, ο συνδυασμός της κ. Ντ. Μπακογιάννη λάμβανε ποσοστό 47,8%, του κ. Χ. Παπουτσή 25,9%, του κ. Γ. Δημαρά 10,8%, του κ. Σ. Χαλβατζή 6,1% και του κ. Φ. Κουβέλη 6%.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του Πειραιά κ. Χ. Αγραπίδης συγκέντρωνε ποσοστό 47,3%, στο 17,6% των τμημάτων, ενώ ο κ. Μ. Μπεντενιώτης 32,1%.

Στους άλλους πέντε μεγαλύτερους δήμους της χώρας, τα αποτελέσματα διαμορφώνονταν ως εξής: Πάτρα Ε. Φλωράτος 39,8%, Α. Καράβολας 37,8%, Ηράκλειο Ι. Κουράκης 45,1%, Γ. Ροκαδάκης 28%, Περιστέρι Α. Παχατουρίδης 42,5%, Κ. Λαλένης 37,1%, Καλλιθέα Κ. Ασκούνης 50,6%, Μ. Σταμούλη 28,6%, Λάρισα Κ. Τζανακούλης 40,6%, Χ. Καφφές 27%.

Στις περισσότερες νομαρχίες προηγείται αισθητά η ΝΔ.

Αργά το βράδυ, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει την προσεχή Κυριακή τους πιο ικανούς και αποτελεσματικούς υποψήφιους.

Η υποψήφια υπερνομάρχης Αθηνών -Πειραιώς κ. Φώφη Γεννηματά εξέφρασε την αισιοδοξία της για το δεύτερο γύρο, ενώ η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε θετικότατο το αποτέλεσμα, προσθέτοντας ότι έγινε ένα μεγάλο βήμα για το αύριο.

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Β. Παπαγεωργόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους Θεσσαλονικείς, τονίζοντας ότι ξημερώνει μια καινούργια τετραετία πολύ καλύτερη από την προηγούμενη, ενώ κατήγγειλε τις ασχήμιες που συνέβησαν στο δήμο το τελευταίο 15ημερο.

Δέκα λέπτα μετά τα μεσάνυχτα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ Κώστας Σημίτης απηύθυνε πρόσκληση συσπείρωσης σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, προκειμένου να εκλεγούν εκείνοι οι τοπικοί άρχοντες, που αρνούνται να καταστήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση μηχανισμό εξουσίας για την εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών επιδιώξεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή