Σπ. Κουβέλης: Μονόδρομος η πράσινη ανάπτυξη

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 13:04
A- A A+

Μονόδρομο για τον κόσμο αλλά και την Ελλάδα χαρακτήρισε την πράσινη ανάπτυξη ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, σημειώνοντας ότι η χώρα μας πρέπει να στραφεί στην πράσινη ανάπτυξη από ανάγκη και όχι από πολιτική κίνηση.

Μιλώντας στο Οικολογικό Συμπόσιο, το οποίο οργανώνει το ΤΕΙ Καλαμάτας, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να στραφεί στην πράσινη ανάπτυξη για τρεις λόγους.

Πρώτον για περιβαλλοντικούς, γιατί υπάρχει καταστροφή του περιβάλλοντος και ανέφερε για παράδειγμα τη μόλυνση των νερών αλλά και τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Δεύτερον για οικονομικούς, γιατί τα τελευταία χρόνια υπάρχει η τάση για οικονομική ανάπτυξη, την ίδια στιγμή που καταναλώνουμε το φυσικό μας κεφάλαιο χωρίς να το συνυπολογίζουμε. Και τρίτον, όπως είπε, για ηθικούς, γιατί ο κόσμος που ζούμε πρέπει να τον συντηρήσουμε και να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

«Η γεωργία μας πρέπει να κάνει στροφή στο ποιοτικό, στο λιγότερο και ποιοτικότερο προιόν. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στον τουρισμό, γιατί η Ελλάδα έχει μοναδικά χαρακτηριστικά», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε δε ότι «η Ελλάδα πρέπει να κάνει στροφή. Αν θέλουμε να αλλάξουμε, χρειάζεται να πάμε σε ένα νέο μοντέλο, γιατί τα μικρά βήματα δεν είναι αρκετά. Χρειάζεται μεγάλη στροφή γιατί στη διαχείριση της φύσεως κάναμε λανθασμένες επιλογές».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή