Στροφή της αμερικανικής στρατηγικής προτείνει το Πεντάγωνο

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 17:33
UPD:03/10/2012 17:50
A- A A+

Ο αμερικανικός στρατός πρέπει να αλλάξει στρατηγική ώστε να έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει πολλές απειλές ταυτόχρονα – από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μέχρι τρομοκρατία – όπως αναμένεται να επισημάνει η έκθεση του Πενταγώνου για την άμυνα, που παρουσιάζεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Η προηγούμενη έκθεση είχε κάνει λόγο για την ανάγκη οι ΗΠΑ να είναι κατάλληλα εξοπλισμένες ώστε να μπορούν να εμπλέκονται σε δύο σημαντικούς πολέμους οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Η νέα στρατηγική αφορά σε απειλές όπως επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, την υπερθέρμανση του πλανήτη και εξεγέρσεις ανταρτών, καθώς και τον κίνδυνο εξάπλωσης των πυρηνικών.

Ωστόσο η έκθεση τονίζει ότι βασική προτεραιότητα του αμερικανικού στρατού είναι «να κυριαρχήσει στους σημερινούς πολέμους», επισημαίνοντας την ανάγκη να «εξουδετερώσει τα τρομοκρατικά δίκτυα» στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Σήμερα παρουσιάζεται επίσης ο προϋπολογισμός του υπουργείου ¶μυνας. Ο υπουργός Ρόμπερτ Γκέιτς θα ζητήσει για το 2011 περισσότερα από 700 δισ.δολάρια, ένα ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 2% από πέρυσι.

Πηγή: BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή