Σουμάχερ: Σαν την πρώτη φορά

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2010 00:31
EPA/KAI FOERSTERLING

A- A A+

Ο Μίκαελ Σουμάχερ αποκάλυψε ότι η επιστροφή του στη Formula1 είχε την ίδια αίσθηση με την πρώτη φορά που μπήκε σε τέτοιο μονοθέσιο το 1991.

Η επιστροφή του Μίκαελ Σουμάχερ στη Formula1 δεν έγινε πέρυσι, όταν η Ferrari του ζήτησε να αντικαταστήσει τον τραυματία Φελίπε Μάσα, λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπισε στο σβέρκο του. Αυτή, όμως, θα γίνει φέτος, καθώς θα είναι οδηγός της Mercedes GP και σήμερα έκανε τις πρώτες του δοκιμές εξέλιξης από το 2006. Έτσι, είχε ένα ξεχωριστό συναίσθημα, το οποίο ήταν το ίδιο με την πρώτη φορά που μπήκε σε μονοθέσιο της Formula1, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

«Είναι ειλικρινά όπως το 1991. Όταν ήρθα στη Formula1 σοκαρίστηκα στον πρώτο γύρο και ενθουσιάστηκα στο δεύτερο και στους επόμενους και σήμερα είναι ακριβώς το ίδιο. Νιώθω σαν μικρό παιδί που έχει ένα παιχνίδι στα χέρια του και το απολαμβάνει», είπε ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει πια πρόβλημα με το σβέρκο του. «Είμαι καλά.

Έχω δουλέψει πολύ καλά και προετοίμασα τον εαυτό μου ακριβώς και αυτό είναι το αποτέλεσμα». Επίσης, ο «Σούμι» έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της Mercedes μέσα σε μια μέρα. «Πιστεύω ότι έχουμε κάνει μια πολύ καλή δουλειά. Τα παιδιά έκαναν μια υπέροχη δουλειά εκεί έξω κάνοντας ένα μικρό έλεγχο στο μονοθέσιο για να το κάνουν πιο αξιόπιστο. Κάναμε περισσότερους από 80 γύρους και για την πρώτη μέρα που είναι μια υπέροχη δουλειά».

Τέλος, εξέφρασε τα ανάμεικτα συναισθήματα που είχε βλέποντας τη Ferrari να είναι στην πίστα και να μην είναι μέλος αυτής, με δεδομένο ότι έχει περάσει 13 χρόνια έχοντας κατακτήσει με την ιταλική ομάδα τα πέντε από τα εφτά πρωταθλήματα της καριέρας του. «Ξαφνικά βλέπω το παλιό μου μονοθέσιο στην πίστα χωρίς να κάθομαι σε αυτό, είναι μια παράξενη αίσθηση. Αλλά ήταν καλό να δω τον αδερφό μου στην πίστα, στο μονοθέσιο και απόλαυσα να βλέπω τους φίλους μου εκεί στη Ferrari αυτή την εβδομάδα».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις