Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2010 05:00
UPD:05:27
A- A A+

Τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα με βορειοδυτικούς ανέμους 7, τοπικά μέχρι 8 Μποφόρ στα πελάγη και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στην Ανατολική Μακεδονία και πρόσκαιρα κατά τόπους στα υπόλοιπα. Ανεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου μέχρι τις πρωϊνές ώρες υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 που το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρη βροχή τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές στην Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο και σποραδικές καταιγίδες στα νότια, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Από το μεσημέρι βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο στο Ιόνιο θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 με 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός στα ηπειρωτικά, τοπικά στα βόρεια ισχυρός.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή