Εκτός προγράμματος Ομπάμα η σύνοδος Ε.Ε.-ΗΠΑ στην Ισπανία

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2010 07:39
A- A A+

Δεν προβλέπεται προς το παρόν να συμμετάσχει στη σύνοδο Ε.Ε.-ΗΠΑ στα τέλη Απριλίου στη Μαδρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι.

«Ακόμη βρισκόμαστε σχετικώς νωρίς εντός του έτους, όμως βάσει των όσων έχω κατανοήσει, δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για τον πρόεδρο να μεταβεί στην Ισπανία για τη φετινή σύνοδο», τόνισε ο ίδιος στους δημοσιογράφους, καλώντας τους να απευθυνθούν καλύτερα στον Λευκό Οίκο για πληροφορίες.

«Ο πρόεδρος έχει μεταβεί πολλές φορές στην Ευρώπη το περασμένο έτος», τόνισε ο Κρόουλι και αναφέρθηκε επίσης στο πολύπλοκο σχήμα των ευρωπαϊκών θεσμών, που έχει δημιουργηθεί μετά την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας - στο οποίο συνυπάρχουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ε.Ε. Χέρμαν Φαν Ρομπέϊ και ο εκάστοτε προεδρεύων, που για το παρόν εξάμηνο είναι η Ισπανία.

«Θα εξακολουθήσουμε να έχουμε συναντήσεις μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ σε ανώτερο επίπεδο», τόνισε ο ίδιος, «όμως θα απαιτηθεί λίγος καιρός ακόμη για να διαπιστώσουμε ακριβώς σε ποιο πλαίσιο θα είναι αυτές οι συναντήσεις», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή