Αϊτή: Οι συμμορίες καθυστερούν τη διανομή βοήθειας

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2010 07:53

A- A A+

Τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στο προάστιο Σιτέ Σολέϊγ του Πορτ-ο-Πρενς καθυστερεί η βία από τις συμμορίες που μαστίζει την παραγκούπολη, ανακοίνωσε χθες αξιωματικός του αμερικανικού στρατού.

Οι συμμορίες στη Σιτέ Σολέϊγ «χρησιμοποιούν την τρομοκράτηση και καταφεύγουν στη βία για να υποσκάψουν τις προσπάθειες για τη διανομή της βοήθειας», τόνισε ο συνταγματάρχης Γκρέγκορι Κέϊν, υπεύθυνος από αμερικανικής πλευράς για τον συντονισμό της διανομής της βοήθειας.

«Οι συμμορίες έχουν οικονομικό συμφέρον να ελέγχουν τον τομέα αυτό», πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματικός σε συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος εκτιμά πως θα πρέπει να αναμένουμε την αυριανή ημέρα (Τρίτη), ή την Τετάρτη, για να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τα κέντρα διανομής στη Σιτέ Σολέϊγ.

«Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είναι έτοιμες να μεταβούν εκεί, εμείς είμαστε έτοιμοι να μεταβούμε και θα συνεργασθούμε με τους τοπικούς ηγέτες για να εξασφαλίσουμε πως δεν θα αντιμετωπίσει κινδύνους ο τοπικός πληθυσμός, που θα μεταβεί στα κέντρα διανομής, όπως και το προσωπικό που θα αναλάβει τη διανομή αυτή», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορέιο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή