Αϊτή: Αποπλέει το USS Carl Vinson

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2010 08:21

Το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπολανοφόρο USS Carl Vinson πρόκειται να αποπλεύσει από την Αϊτή έπειτα από δύο εβδομάδες παρουσίας του εκεί, όμως 10 από τα ελικόπτερά του θα παραμείνουν ώστε να διαθέτουν ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα του σεισμού.

A- A A+

Το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπολανοφόρο USS Carl Vinson πρόκειται να αποπλεύσει από την Αϊτή έπειτα από δύο εβδομάδες παρουσίας του εκεί, όμως 10 από τα ελικόπτερά του θα παραμείνουν ώστε να διαθέτουν ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα του σεισμού, ανακοίνωσε χθες ο αρχηγός του αμερικανικού στρατηγείου του Νότου (Southcom).

Επίσης, από τα ύδατα της Αϊτής θα αποπλεύσουν το πυραυλοφόρο καταδρομικό USS Bunker Hill και το ωκεανογραφικό σκάφος USNS Henson, τα οποία είχαν καταπλεύσει για να προσφέρουν βοήθεια το ταχύτερο δυνατόν στους σεισμοπαθείς, ανακοίνωσε η ίδια πηγή.

«Ελαβα τις αποφάσεις αυτές έπειτα από συνεννόηση με τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου δυνάμεων και φρονώ πως ακόμη διαθέτουμε επαρκή μέσα για να διεξάγουμε την επιχείρηση» συνδρομής προς τον λαό της Αϊτής, τόνισε ο επικεφαλής του Southcom στρατηγός Ντάγκλας Φρέιζερ.

Τα 10 ελικόπτερα του Vinson, που θα επιχειρούν από άλλα αμερικανικά σκάφη που έχουν αναπτυχθεί στη ζώνη, «εξασφαλίζουν τη συνεχή ροή της διανομής ανθρωπιστικών αγαθών εκεί όπου είναι απαραίτητο», πρόσθεσε.

Το αεροπλανοφόρο είχε δέσει ανοικτά των ακτών της Αϊτής από τις 15 Ιανουαρίου με 19 ελικόπτερα, τα οποία έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 1.000 ώρες πτήσεων, διανέμοντας 500 τόννους βοήθειας και απομακρύνοντας 435 πάσχοντες που έχρηζαν άμεσης ιατρικής βοήθειας, τόνισε το Στρατηγείο από τη βάση του στο Μαϊάμι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή