Στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο ΠΑΣ Γιάννινα

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2010 19:02
UPD:20:01

A- A A+

Mια ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα επικρατώντας του ΠΑΟΚ με το θριαμβευτικό 4-0.

Πανάξια πρόκριση

Στους «Ζωσιμάδες» αν κάποιος δεν ήξερε ποια ομάδα βρίσκεται που στον βαθμολογικό πίνακα, εύκολα θα μπορούσε να μπερδευτεί. Από την μία υπήρχε ο ΠΑΣ που αν και παλεύει να σωθεί, αν και έπαιζε με 8 διαφορετικούς παίκτες σε σχέση με το παιχνίδι με την Λάρισα ήταν μια κλάση ανώτερος από τον ΠΑΟΚ.

Και από την άλλη ο «δικέφαλος του βορρά» που δεν δικαιολόγησε σε κανένα σημείο την βαθμολογική του θέση. Δεν μπόρεσε σε 90 λεπτά να κάνει τίποτα. Έτσι το εντυπωσιακό 4-0 για τους Γιαννιώτες ήρθε απόλυτα δίκαια. Μια νίκη που τους δίνει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά τους ανεβάζει και την ψυχολογία στα ύψη.

Δέχτηκε τα μισά από ότι σε 20 αγώνες

Όταν σε 20 αγώνες πρωταθλήματος έχεις δεχθεί μόλις οχτώ γκολ και σε ένα και μόνο δέχεσαι τέσσερα, τότε δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα. Μπορεί όντως ο ΠΑΣ να ήταν καταπληκτικός, αλλά πραγματικά τέτοιον ΠΑΟΚ οι φίλαθλοί του είχαν χρόνια να δουν. Ειδικά στην άμυνα κάθε φάση των γηπεδούχων μύριζε μπαρούτι. Ένα μπαρούτι που ανατινάχθηκε όχι μία και δύο, αλλά τέσσερις φορές, κάνοντας κομμάτια τον «δικέφαλο του βορρά».

Χορεύοντας στην λάσπη

Από το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου στον τραγικό είναι αλήθεια αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων υπήρχε μόνο μία ομάδα. Αυτή ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου μπήκαν αφηνιασμένοι και κυνήγησαν με όλες τους τις δυνάμεις το γκολ. Ήταν στιγμές που τους έβλεπες να... χορεύουν στην λάσπη, ενώ από την άλλοι οι φιλοξενούμενοι εμφανώς κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια των τελευταίων αγώνων, δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό αυτό.

Ιδανικό ξεκίνημα

Μπαίνοντας όπως αναφέραμε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΣ κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς. Συγκεκριμένα στο 7' ο Καζναφέρης έκανε ωραία κούρσα και σέντρα από τα δεξιά προς τον Ντιμπαλά, ο οποίος αποφεύγοντας τους Κοντρέρας και Λίνο κατάφερε να ανοίξει το σκορ κάνοντας το 1-0.

Το πρώτο μετά από εννιά αγώνες

Αξίζει να αναφερθεί πως το τέρμα αυτό που δέχτηκε ο Κώστας Χαλκιάς, ήταν το πρώτο μετά από εννιά ολόκληρους αγώνες (οχτώ για πρωτάθλημα και ένα για κύπελλο) που δεν είχε δεχθεί γκολ.

Φουλ επίθεση και 2-0

Το γκολ του Ντιμπαλά ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των γηπεδούχων που συνέχιζαν να πιέζουν για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Αρχικά στο 21' έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Ντιμπαλά να κάνει την σέντρα και τον Μαλεζά με προβολή παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ.

Τρία λεπτά αργότερα οι «Ζωσιμάδες» πήραν φωτιά, παρά το τσουχτερό κρύο. «Εμπρηστής» ήταν ο Κούσας ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το άσχημο διώξιμο του Πάμπλο Γκαρσία σε σέντρα του Κανακούδη και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0 μέσα σε πραγματική αποθέωση.

Αντέδρασε αλλά ήταν άτυχος

Μετά το γκολ του Κούσα και βλέποντας όλο και πιο κοντά το φάσμα του αποκλεισμού, αντέδρασε και βγήκε μπροστά, αλλά στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε ήταν άτυχος. Συγκεκριμένα στο 28' ο Φωτάκης έκανε ωραίο γέμισμα ο Παπάζολου πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλ δεν του έκανε το χατίρι καθώς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σικαλιά.

Η ήττα φέρνει γκρίνια

Με τα δύο γκολ στο παθητικό του και χάνοντας και την ευκαιρία του Παπάζογλου, το κλίμα στον ΠΑΟΚ δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν και το καλύτερο δυνατό. Μάλιστα η ένταση φάνηκε στο 33' όταν ο Μουσλίμοβιτς κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Κουτσιανικούλης. Ο Έλληνας επιθετικός δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την ενέργεια του προπονητή του, κάτι που φάνηκε έντονα και στην τηλεόραση. Μάλιστα ο παίκτης δεν πήγε να καθίσει στον πάγκο, αλλά κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια.

Αντί για γκολ, αυτογκόλ...

Αντί όμως να μειώσει το σκορ ο ΠΑΟΚ, δύο λεπτά πριν την λήξη βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0. Δράστης του τρίτου τέρματος των γηπεδούχων ήταν ένας παίκτης του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα ο Σνάουτσνερ. Ο Πολωνός προσπαθώντας να διώξει την μπάλα σε σέντρα του Ντιμπαλά την έσπρωξε στα δίχτυα της ομάδας του, κλείνοντας με τον χειρότερο τρόπο ένα από τα πιο κακά ημίχρονα του φετινού ΠΑΟΚ.

Όλοι μπροστά για να μειώσουν

Από το ξεκίνημα της επανάληψης και μη έχοντας να χάσει κάτι, ο ΠΑΟΚ βγήκε μαζικά μπροστά. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος ανέβασαν ταχύτητα θέλοντας να μειώσουν το σκορ και να αποκτήσουν ελπίδες για την ανατροπή. Στο 50' μάλιστα έχασαν μια σημαντική ευκαιρία. Αρχικά σουτ των φιλοξενούμενων κόντραραν σε παίκτες του ΠΑΣ και ο Βιτόλο με ψαλίδι δεν κατάφερε να νικήσει τον Σικαλιά.

Αντεπιθέσεις φαρμάκι

Όπως αναφέραμε ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη είχε τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με αντεπιθέσεις φωτιά ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ. Αφού πρώτα στο 64' ο Φωτάκης νικήθηκε από τον εξαιρετικό Σικαλιά. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφυγαν σαν σφαίρα μπροστά με τον Ντάσιο να γυρίζει προς τον Κοντογουλίδη, ο οποίος ωστόσο μόνος απέναντι από τον Χαλκιά και στο ύψος της μικρής περιοχής, έπιασε αέρα, χάνοντας μια μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 4-0.

Αποβλήθηκε και αποθεώθηκε

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον ΠΑΣ, η εικόνα της ομάδας των Ιωαννίνων έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο πως ο Νίκος Αναστόπουλος λατρεύεται από τους Γιαννιώτες. Ο έμπειρος προπονητής στο 71' άκουσε ένα ολόκληρο γήπεδο να τον αποθεώνει και όχι άδικα. Αιτία ήταν η απόφαση του τέταρτου διαιτητή να τον αποβάλει. Ο Αναστόπουλος αποχώρησε και πραγματικά όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο και τον χειροκροτούσε.

Χαλκιάς ο Σικαλιάς

Όπως αναφέραμε και πριν ο Κώστας Χαλκιάς πριν το γκολ του Ντιμπαλά, είχε να δεχθεί γκολ για εννιά ολόκληρους αγώνες. Σήμερα υπήρξε ένας τερματοφύλακας που έκλεψε την παράσταση και αυτός ήταν ο Σικαλιάς. Ο μεγαλωμένος και αυτός όπως και ο Χαλκιάς στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, σταματούσε τα πάντα, κάτι που έκανε και στο 79' όταν νίκησε στο τετ α τετ τον Φωτάκη κρατώντας το μηδέν στην άμυνα.

Ολοκληρωτική ταπείνωση και 4-0

Βλέποντας το παιχνίδι και τον ΠΑΟΚ να πιέζει ήσουν σίγουρος πως αν κάποια ομάδα ήταν να πετύχει γκολ, αυτή θα ήταν ο ΠΑΣ. Έτσι και έγινε. Οι γηπεδούχοι έφυγαν για ακόμα μια φορά στην αντεπίθεση ο Ανδράλας βρήκε πολύ ωραία τον Ντιμπαλά και ο τελευταίος με εντυπωσιακό σουτ έστειλε την μπάλα για τέταρτη φορά στα δίχτυα του εμβρόντητου να αντιδράσει Χαλκιά γράφοντας το εντυπωσιακό 4-0.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Σικαλιάς, Ντάσιος, Κανακούδης, Κούσας, Μαϊστόροβιτς, Ανδράλας, Ρόβας (74' Μπουχάν), Αράς (62' Κοντογουλίδης), Καζναφέρης (58' Τζάνης), Ντιμπαλά, Μπακαγιόκο

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (60' Εντίνιο), Λίνο (71' Σαβίνι), Κοντρέρας, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης (33' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Παπάζογλου

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις