Αντ. Σαμαράς: Θα στηρίξουμε ό,τι είναι απαραίτητο

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2010 19:41
UPD:20:09
A- A A+

«Θα στηρίξουμε ό,τι είναι απαραίτητο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό για την οικονομία.

«Προσφέρουμε αποφασιστική στήριξη σε ό,τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο...θα κρίνουμε κάθε μέτρο κατά περίπτωση», υπογράμμισε, σημειώνοντας: «η στήριξή μας δεν είναι λευκή επιταγή».

Α. Σαμαράς: Προσφέρουμε στήριξη αλλά όχι «λευκή» επιταγή

Α. Σαμαράς: Προσφέρουμε στήριξη αλλά όχι «λευκή» επιταγή

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αναβλητικότητα, δραματικές καθυστερήσεις και εσωτερική διγλωσσία», επισημαίνοντας ότι προεκλογικά «έταξε στους πάντες τα πάντα», ενώ αναλαμβάνοντας την κυβέρνηση, όπως ανέφερε, δεν αντέδρασε έγκαιρα, με αποτέλεσμα να διευρυνθούν τα spreads.

«Τα σοβαρά μέτρα πρέπει να παρθούν τώρα. Πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα. Χωρίς ταλαντεύσεις και ενδοκυβερνητική διχογνωμία», τόνισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας: «Λέμε 'ναι' σε μέτρα, που περιορίζουν την κρατική σπατάλη, τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Αλλά λέμε 'όχι', σε μέτρα, όπως η αύξηση των φόρων στα καύσιμα, ή η αύξηση του ΦΠΑ, που θα ματώσουν τους αδύναμους. Όπως λέμε 'όχι' και σε μέτρα που εντείνουν τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό».

«Πάνω απ’ όλα, όμως, χρειάζονται και «ανάσες» ανάπτυξης, που συνεχώς προτείνω σε μια κυβέρνηση που δε θέλει να ακούσει. Χωρίς αυτές τις «ανάσες» ανάπτυξης, η ύφεση - προειδοποιώ - θα βαθύνει πολύ περισσότερο», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή