Δανία: Έκκληση για νέες διαπραγματεύσεις για τη Συμφωνία της Κοπεγχάγης

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2010 22:15
A- A A+

Εκκληση για την έναρξη το ταχύτερο δυνατόν νέων διαπραγματεύσεων προκειμένου να συνεχισθεί η προσπάθεια για την εφαρμογή των άρθρων της Συμφωνίας της Κοπεγχάγης, η οποία επισφραγίσθηκε το Δεκέμβριο, απηύθυνε σήμερα ο Δανός πρωθυπουργός Λαρς Λέκε Ράσμουσεν, πρόεδρος της Συνδιάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα.

Στις 2 Φεβρουαρίου «56 χώρες, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 80% των εκπομπών ρυπογόνων αερίων, έχουν παρουσιάσει τους στόχους τους για τη μείωση των εκπομπών», τονίζει ο Ράσμουσεν στο ανακοινωθέν του, εκφράζοντας τη χαρά του «γι’ αυτό το θετικό πολιτικό μήνυμα».

«Τα αποτελέσματα της Κοπεγχάγης αποτελούν ένα βήμα προόδου, ωστόσο υπάρχει ακόμη μεγάλος δρόμος για να διανύσουμε», υπογραμμίζει ο Δανός πρωθυπουργός, ο οποίος θεωρεί «ουσιώδες να συγκαλέσουμε στο εγγύτερο μέλλον νέες συναντήσεις για διαπραγματεύσεις στα πλαίσια των δύο ομάδων εργασίας (που ορίσθηκαν από τη συνδιάσκεψη) προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή τα στοιχεία της Συμφωνίας».

Η Δανία «θα εξακολουθήσει με ζέση να δουλεύει για το κλίμα σε στενή συνεργασία με τον ΟΗΕ και την προσεχή μεξικανική προεδρία για την συνδιάσκεψη για το κλίμα», διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Η κυβέρνηση της Δανίας έχει ζητήσει από τη Σύσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (UNFCCC) να συγκαλέσει μία σύνοδο για να συζητηθεί η συνέχιση του προγράμματος εργασίας για το κλίμα. Στη σύνοδο αυτή θα προεδρεύσει ο Δανός υπουργός για το Κλίμα και την Ενέργεια Λίκε Φρίις, σημειώνεται στο ανακοινωθέν.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή