Xρ. Πρωτόπαπας: Πολλαπλά τα μηνύματα των εκλογών

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2002 14:15
UPD:21:29
A- A A+

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τον ομαλό τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η εκλογική διαδικασία και για την επιτυχή αντιμετώπιση των λιγοστών προβλημάτων που εμφανίστηκαν, εξέφρασε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας.

Η νέα διαδικασία καθιερώνει σημαντικές καινοτομίες - τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας - και παρά τις προβλέψεις των καταστροφολογούντων η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά. Ως προς τα αποτελέσματα των εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι μέχρι πριν από τρεις μήνες η ΝΔ απέδιδε στις δημοτικές εκλογές το ρόλο του ''μοχλού'' στην ανατροπή της κυβέρνησης''. Στην ίδια λογική, είπε ο κ. Πρωτόπαπας επέμενε η ΝΔ ιδιαίτερα τον τελευταίο ενάμιση μήνα προβάλλοντας το σύνθημα ''στείλτε μήνυμα'' και αποδίδοντας κεντρικό πολιτικό βάρος στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιά.

''Η ΝΔ δεν πέτυχε στο στόχο της, οι πολίτες αντιμετώπισαν αυτοδιοικητικά τις εκλογές και εμείς επιμένουμε στην ανάγκη εκλογής των καλύτερων υποψηφίων που θα εχουν προοδευτικές αντιλήψεις αναφορικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η ΝΔ ουδέποτε σεβάστηκε την αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταψήφισε τους νόμους που αφορούσαν την αναβάθμισή της και θέλησε να τη μετατρέψει σε εφαλτήριο κατάκτησης κομματικών στόχων'', υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επεσήμανε πως η κυβέρνηση αναφορικά με το δεύτερο γύρο, σε όσες περιοχές δεν υπάρχουν υποψήφιοι που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, θα στηρίξει τους υποψηφίους που υποστηρίζονται απο τις προοδευτικές δυνάμεις''.

Ως προς τα μηνύματα των εκλογών ο κ. Πρωτόπαπας μίλησε για ''πολλαπλά μηνύματα που αξιολογούνται'', καθώς ο κάθε τόπος έχει τα δικά του προβλήματα και τα πρόσωπα των υποψηφίων παίζουν έναν ιδιαίτερο ρόλο. Αναφορικά με την περίπτωση της υποψηφιότητας Καρατζαφέρη, ο κ. Πρωτόπαπας σημείωσε πως τα ποσοστά του κ. Καρατζαφέρη αποτελούν την απάντηση στις λανθασμένες επιλογές της ΝΔ και ιδιαίτερα της ηγεσίας της.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή