«Δεν υφίσταται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το visa waiver program»

Δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 09:09
A- A A+

Δεν υφίσταται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για το visa waiver program (VWP) με την Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Φίλιπ Κρόουλι, και σημείωσε ότι υπάρχουν κάποια κριτήρια που πρέπει να εκπληρωθούν.

Αφού υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει το σημαντικό έργο που έχει σημειωθεί και από τις δυο χώρες, ο κ. Κρόουλι τόνισε ότι δεν είναι εύκολο να αναφέρει κανείς σε ποιο ακριβώς σημείο της διαδικασίας βρισκόμαστε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευθεί υπέρ της ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο, σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις που είχε χθες με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και τον αναπληρωτή υπουργό, Τζέιμς Στάινμπεργκ, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1773147 , ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις και πλέον η κατάργηση της βίζας είναι θέμα εσωτερικών διαδικασιών των ΗΠΑ.

«Από πλευράς της Ελλάδας έχουμε ήδη ολοκληρώσει όλες τις δικές μας προετοιμασίες και τις υποχρεώσεις μας σε αυτό το θέμα. Αυτό μας το επιβεβαίωσε και η αμερικανική πλευρά, ότι από πλευράς Ελλάδας είμαστε έτοιμοι. Είναι πλέον θέμα εσωτερικών διαδικασιών των ΗΠΑ, τις οποίες τώρα κι εμείς θα περιμένουμε», δήλωσε ο κ. Δρούτσας.

Αναφερόμενος στις χθεσινές συναντήσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Κρόουλι σημείωσε ότι σε αυτές συζητήθηκε «ένα φάσμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος για τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στα Βαλκάνια, την Κύπρο, και άλλα περιφερειακά ζητήματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή