Κ. Παπούλιας: Mεγάλη τιμή και ευθύνη

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 12:03
UPD:12:19
A- A A+

«Έχουμε όλοι μας το καθήκον να στρατευθούμε για μια ιστορική μετάβαση και στην αντίπερα όχθη πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί ενωμένοι», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, λίγο μετά την επανεκλογή του στο αξίωμα και τόνισε: «Σε αυτήν την προσπάθεια στρατεύομαι μαζί σας».

«Είναι μεγάλη η τιμή που μου γίνεται και πολύ μεγαλύτερη η ευθύνη που αναλαμβάνω σαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο το προεδρείο της Βουλής.

Το Προεδρείο της Βουλής αναγγέλλει το αποτέλεσμα στον Κ. Παπούλια

Το Προεδρείο της Βουλής αναγγέλει το αποτέλεσμα στον Κ. Παπούλια

Ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο, για να ξεπεραστεί η κρίση «να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις».

«Πρέπει να βελτιώσουμε την απόδοση των θεσμών της ελληνικής πολιτείας», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Ένα δίκαιο, ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση και να ανοίξει δρόμους καλύτερους και ευτυχέστερους για τον ελληνικό λαό».

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ανακοίνωσε στον κ. Παπούλια επισήμως τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας που προηγήθηκε.

«Σας τιμούμε για τις εξαιρετικές πολιτικές αρετές σας και το υψηλό σας πολιτικό ήθος. Λιτός και πάντα προσιτός στους πολίτες διατρέξατε τη χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Με σεβασμό στο πολίτη και τους θεσμούς αγωνιστήκατε στο πλαίσιο του νόμου και του συντάγματος για το καλό της πατρίδας», πρόσθεσε.

«Τις θερμότερες ευχές για την επιτυχή εκπλήρωση των καθηκόντων σας στη δεύτερη θητεία σας», κατέληξε ο κ. Πετσάλνικος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή