Βουκουρέστι: Προειδοποίηση εξαιτίας των κινητοποιήσεων στην Ελλάδα

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 12:58
A- A A+

Ανακοίνωση, με την οποία προειδοποιεί τους Ρουμάνους πολίτες να αποφύγουν να ταξιδέψουν οδικώς προς την Ελλάδα, λόγω της απεργίας των Ελλήνων τελωνειακών, στις 4 και 5 Φεβρουαρίου, αλλά και των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων στα σύνορα από τους Έλληνες αγρότες, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας.

«Προειδοποιούμε όλους τους Ρουμάνους πολίτες ότι η κυκλοφορία στα ελληνικά σύνορα ενδέχεται να γίνει ακόμη πιο δύσκολη και να φτάσει ακόμη και σε αδιέξοδο, λόγω της απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων, που έρχεται να προστεθεί στις αγροτικές κινητοποιήσεις», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το ρουμανικό ΥΠΕΞ συνιστά σε όσους Ρουμάνους προτίθενται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, να το κάνουν είτε αεροπορικώς είτε με τρένο.

Χθες, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, για το θέμα των κινητοποιήσεων των Ελλήνων αγροτών και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τον αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της βουλγαρικής κυβέρνησης, η συνομιλία διήρκησε περίπου 40 λεπτά και ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Μπαρόζο σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει ο αποκλεισμός των συνόρων στη βουλγαρική βιομηχανία και ειδικότερα στους τομείς διακίνησης υπηρεσιών και αγαθών.

Οπως επεσήμανε ο κ. Μπορίσοφ, η βουλγαρική Ένωση Επιχειρήσεων προειδοποίησε πως, αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα με διπλωματικό τρόπο, θα προβεί σε αποκλεισμό των βουλγαρικών σημείων ελέγχου, στα σύνορα με την Ελλάδα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο κ. Μπαρόζο, μετά τη συνομιλία που είχε με τον κ. Μπορίσοφ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφρασε πεποίθηση ότι το θέμα μπορεί να ξεπεραστεί σε συναινετική βάση και απηύθυνε έκκληση για ταχεία και αποτελεσματική λύση, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται από τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ικανοποιημένος από την "εποικοδομητική στάση του Πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ" και καλωσόρισε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Βουλγαρίας για την επίλυση του προβλήματος.

Παράλληλα ο κ. Μπαρόζο διεμήνυσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να κάνει χρήση κάθε νομικής δυνατότητας για να διασφαλίσει την ελεύθερη διακίνηση των αγαθών και εξέφρασε ελπίδα ότι οι χρονοβόρες νομικές διαδικασίες, που είναι εις βάρος των συμφερόντων των πολιτών, θα αποφευχθούν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή