Αλ. Τσίπρας: Μπλόκο από το λαό στα μέτρα ισοπέδωσης της κοινωνίας

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 14:35
UPD:15:51
A- A A+

Κοινωνικά άδικα αλλά και αναποτελεσματικά χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός. Παράλληλα κάλεσε σε δημιουργία ενός «ευρέος κινήματος αντίστασης» με τη συμμετοχή και του ΚΚΕ.

«Τα μέτρα που χθες αιφνιδιαστικά εξήγγειλε η κυβέρνηση, πάνε την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω. Διογκώνουν την ανεργία, διαλύουν το ασφαλιστικό, κάνουν αναδιανομή προς όφελος των πλουσίων, κερδίζουν μέρα με τη μέρα την υποστήριξη των πιο οπισθοδρομικών πολιτικών και οικονομικών κύκλων» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Α. Τσίπρας: Τώρα πού έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες ήρθε η ώρα της κοινωνίας

Α. Τσίπρας: Τώρα πού έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες ήρθε η ώρα της κοινωνίας

Σχολιάζοντας ένα προς ένα τα μέτρα πρόσθεσε:

«Η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, είναι μέτρο που παρατείνει τη ζωή των ασφαλιστικών ταμείων μόνο για λίγους μήνες.

»Η προτροπή για εκποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων επιστρέφεται στον κ. Παπακωνσταντίνου ως απαράδεκτη.

»Το πάγωμα μισθών και η περικοπή επιδομάτων στο δημόσιο είναι μέτρο απολύτως αναποτελεσματικό και άδικο. Στέλνει μήνυμα και στον ιδιωτικό τομέα για γενικευμένο πάγωμα μισθών. Στραγγαλίζει την ήδη πιεσμένη αγορά, η οποία ασφυκτιά.

»Η μείωση του αριθμού και των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, σε μια στιγμή που οι κοινωνικές υπηρεσίες βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης, θα οδηγήσει στη περεταίρω απαξίωση του δημόσιου τομέα και στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου».

Αντιπροτείνοντας το «εναλλακτικό σχέδιο της αριστεράς για έξοδο από την κρίση» τόνσισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «σε όλη την Ελλάδα θα εργαστεί για να οικοδομηθεί ένα ευρύ κίνημα αντίστασης».

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν την χώρα από την κρίση, μπλοκάροντας τα νέα μέτρα, την ηγεσία του ΚΚΕ «να κάνει το βήμα και να ενισχύσει ενωτικούς αποτελεσματικούς αγώνες με στόχο να μπλοκαριστούν τα μέτρα», «τον κόσμο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν αντέχουν αυτή την άγρια επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων να μπουν με όλες τους τις δυνάμεις σε αυτό τον αγώνα».

Επίσης ζήτησε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε η απεργία τις 10ης Φλεβάρη να είναι σταθμός στον αγώνα».

«Αφού η κυβέρνηση δεν τολμά ή δε μπορεί να σηκώσει ανάστημα, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να το κάνει ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός με τους αγώνες του να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες, να μπλοκάρει τα μέτρα ισοπέδωσης της κοινωνίας» κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή