Βουλγαρία: Κίνδυνος επιβολής νέων κυρώσεων από την Κομισιόν

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 21:12
UPD:21:15
A- A A+

Να της επιβληθούν νέες οικονομικές κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παρατυπίες που αφορούν τα έτη 2008 και 2009 σχετικά με τη χρήση των προγραμμάτων ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών κινδυνεύει η Βουλγαρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Βούλγαρος υπουργός Γεωργίας, Μιροσλάβ Ναϊντένοφ.

Το υπουργείο Γεωργίας ενημερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι διενεργείται διαχειριστικός έλεγχος ο οποίος αφορά στις παρατυπίες που έχουν διαπραχθεί από τον Απρίλιο του 2008 έως και τον Ιούνιο του 2009 κατά την επιλογή των σχεδίων που θα χρηματοδοτηθούν σε ένα προγράμμα ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε ο κ. Ναϊντένοφ.

Η βουλγαρική κυβέρνηση έχει τώρα δύο μήνες για να βρει λύση στο πρόβλημα αυτό, άλλως θα χάσει το δικαίωμα της αντίστοιχης χρηματοδότησης, επισήμανε ο υπουργός Γεωργίας.

Από την πλευρά του ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ ανέφερε ότι η χώρα κινδυνεύει με πρόστιμα ύψους 126 εκατομμυρίων ευρώ για δεκαπέντε περιπτώσεις δόλιων ανταλλαγών στο δημόσιο τομέα που διαπράχθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ήδη ο πρώην υπουργός Γεωργίας και Δασών, Βαλερί Τσβετάνοφ είναι υπόδικος για την πρακτική που ακολουθούσε ανταλλαγής δημοσίων κτημάτων με άλλα πολύ χαμηλότερης αξίας μέσα στη χώρα, πρακτική από την οποία αποκόμισε ίδια οφέλη.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει παγώσει από το 2008 αρκετά εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για τη Βουλγαρία, λόγω της έλλειψης προόδου στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς και της νοθείας στη χώρα.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή