F1: Επιφυλακτικός ο Αλόνσο

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 23:56
A- A A+

Ο Φερνάντο Αλόνσο πήγε καλά στην πρώτη του μέρα ως οδηγός της Ferrari, αλλά είναι επιφυλακτικός για το τι θα συμβεί στη συνέχεια, όπως είπε και ο ίδιος σε δηλώσεις του.

Τις δυο πρώτες μέρες των δοκιμών εξέλιξης, που διεξήχθησαν στη Βαλένθια, ο Φελίπε Μάσα ήταν αυτός που πήρε στα χέρια του το νέο μονοθέσιο για πρώτη φορά και σήμερα, τρίτη και τελευταία μέρα, ήταν σειρά του Φερνάντο Αλόνσο να το κάνει αυτό. Ο Ισπανός έκανε 127 γύρους και κατάφερε να σημειώσει και αυτός πρώτο χρόνο, όπως έκανε χθες και προχθές ο ομόσταβλός του.

Παρά ταύτα, όμως, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής είναι επιφυλακτικός για το πώς θα τα πάει στη συνέχεια, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος σε δηλώσεις του. «Η πρώτη εντύπωση είναι πάντα καλή. Ήταν πολύ καλή πέρυσι και δεν ήμουν στο τρίτο σκέλος των κατατακτηρίων δοκιμών πολύ συχνά. Γι' αυτό είμαι πολύ επιφυλακτικός. Ήταν μια καλή πρώτη μέρα, αλλά επίσης επειδή βρήκα το μονοθέσιο πολύ εύκολο στην οδήγηση διότι ο Φελίπε έτρεχε για δυο μέρες και πήρα τις πληροφορίες από αυτόν, που ήταν μια βοήθεια.

Αν έτρεχα την πρώτη και τη δεύτερη μέρα, τότε ίσως ήταν πιο δύσκολο για μένα», είπε ο Αλόνσο, ο οποίος εξέφρασε και τις πρώτες εντυπώσεις του από το νέο μονοθέσιο. «Είναι η πρώτη και για μένα προτεραιότητα ήταν να νιώσω άνετα. Υπάρχουν πολλά πράγματα να ανακαλύψω για μένα, πολλά πράγματα να μάθω. Πιστεύω ότι αν ήμασταν στην κορυφή αυτές τις τρεις μέρες, αυτό σχετίζεται με τα φορτία καυσίμων ή οτιδήποτε άλλο ή ίσως επειδή είναι αλήθεια ότι είμαστε ανταγωνιστικοί.

Αλλά πριν να είμαστε ανταγωνιστικοί πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι κάνουμε πολλούς γύρους και ότι το μονοθέσιο είναι δυνατό και μπορεί να τερματίσει σε όλα τα Γκραν Πρι. Είμαστε σε μια περίοδο χειμερινών δοκιμών. Πρέπει να κάνουμε το μονοθέσιο πολύ, πολύ δυνατό και μέχρι τη Βαρκελώνη ή τις τελευταίες δοκιμές στη Χέρεθ πιστεύω ότι δε θα δούμε την απόδοση».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις