Δ. Δρούτσας: Νέα σχέση με την Ομογένεια

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010 09:24
A- A A+

Θερμή υποδοχή στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, επιφύλαξαν αξιωματούχοι της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, κατά τη διάρκεια δεξίωσης που δόθηκε προς τιμή του από τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, ¶γη Μπαλτά.

"Δεν είναι η καλύτερη περίοδος για την πατρίδα μας", τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Δρούτσας, επισημαίνοντας ότι "είναι συνάμα και περίοδος προκλήσεων για όλους μας".

Αναφερόμενος στις επαφές του στην Ουάσιγκτον, είπε ότι ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις ελληνικές θέσεις σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν την εξωτερική πολιτική. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο Κυπριακό, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ότι "από τη δική μας πλευρά υπάρχει πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για να λύνουμε προβλήματα και όχι να δημιουργούμε".

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη συμβολή της Ομογένειας για την προώθηση και την υπεράσπιση των ελληνικών συμφερόντων, επισημαίνοντας ότι "θέλουμε να διαμορφώσουμε μια νέα σχέση ανάμεσά μας. Θέλουμε τις ιδέες σας και τις γνώσεις σας για να προωθήσουμε τους κοινούς μας στόχους, δημιουργώντας ξανά την Ελλάδα που μας έκανε όλους περήφανους με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας".

Μετά τη δεξίωση, ο κ. Δρούτσας είχε ιδιαίτερη συνάντηση με μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής και με θέμα συζήτησης τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του προβλήματος σε σχέση με την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Στη δεξίωση στο Γενικό Προξενείο παρέστησαν επίσης ο πρέσβης της χώρας μας στην Ουάσιγκτον, Βασίλης Κασκαρέλης, ο μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, και η γενική πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Κούλα Σοφιανού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή