Ερυθρόλευκο σόου με ... θύμα την Κίμκι

Πώς το +8 του τρίτου δεκαλέπτου, έγινε +17
Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010 09:42
UPD:09:59
EPA/KATERINA MAVRONA

A- A A+

Με κορυφαίους τους Χαλπερίν, Κλέιζα και Τεόντοσιτς, ο Ολυμπιακός διέλυσε την Κίμκι με 87-69 παίζοντας όμορφο μπάσκετ (κατά δήλωση του και του Παναγιώτη Γιαννάκκη) και έκανε το «δύο στα δύο» και ταυτόχρονα ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα στα πρώτα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» με οδηγό τους Χαλπερίν και Τσίλντρες στην επίθεση και με σκληρή άμυνα εκτόξευσαν τη διαφορά στο 18-6, δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο β΄δεκάλεπτο οι Ρώσοι απάντησαν με σερί 7-0, για να μειώσουν σε 22-17. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου η διαφοφρά ήταν στο 29-25, όμως χάρη σε συνεχόμενους πόντους του Χαλπερίν, ο Ολυμπιακός έφερε τη διαφορά στο ημίχρονο και πάλι σε διψήφιο αριθμό (38-28).

Στη συνέχεια ήρθε η ώρα του Σοφοκλή Σχορτσανίτη να συμβάλει τα μέγιστα στην επίθεση των Πειραιωτών, με τη διαφορά να διατηρείατι σε διψήφια επίπεδα.

Σούπερ «ερυθρόλευκο» σόου στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου, με το +8 της τρίτης περιόδου να γίνεται +17 (74-57), ξεσηκώνοντας τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες του ΣΕΦ.

Γιαννάκης: Παίξαμε όμορφο μπάσκετ

«Παίξαμε όμορφο μπάσκετ», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Παναγιώτης Γιαννάκης. «Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που έχει παίκτες με ποιότητα και εμπειρία. Έπρεπε να έχουμε υπομονή, γιατί ξέρουμε πως όσες ομάδες έρχονται εδώ έχουν κίνητρο και προσπαθούν να χαλάσουν το ρυθμό του παιχνιδιού. Ακόμη και τα παιδιά που δεν παίζουν πολύ είχαν αποφασιστικότητα και καθαρό μυαλό, ώστε ακόμη και στις περιπτώσεις που οι αντίπαλοι μάς προκαλούσαν προβλήματα, βρίσκαμε τις λύσεις. Για μένα έχει σημασία πόσο καλά παίζει ακόμη και ο τελευταίος παίκτης που μπαίνει στην ομάδα. Ακόμη και αν παίζει για πέντε λεπτά. Επίσης είναι σημαντικό ότι κατορθώνουμε να φτάνουμε σε υψηλό σκορ, χωρίς να φτάνουμε στον αιφνιδιασμό», τόνισε ο «δράκος».

«Υπήρξαν στιγμές που τα παιδιά είχαν πολύ ωραίες συνεργασίες», δήλωσε για τον πλουραλισμό στην επίθεση. «Έχουμε παίκτες που μπορούν να μας δώσουν σκορ με διαφορετικό τρόπο από ό,τι μπορούν ο Κλέιζα και ο Τσίλντρες. Αυτό μας βοηθά σε πολλά παιχνίδια».

Όσο για την αντίδραση της ομάδας απέναντι στη ζώνη, ο Παναγιώτης Γιαννάκης εκτίμησε: «Πιστεύω πως πήγαμε καλά. Η ζώνη είναι μια παθητική άμυνα, που έχει ως στόχο να σου χαλάσει το μυαλό. Κανένας αντίπαλος μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να μας σταματήσει με άμυνα ζώνης».

Ιδιαίτερη μνεία τέλος, έκανε στην παρουσία του κόσμου: «Για άλλη μια φορά ο κόσμος μας ήταν πολύ καλός και μας βοήθησε. Η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ είναι πολύ καλή για να παίζεται όμορφο μπάσκετ». Τα δεκάλεπτα: 22-10, 38-28, 61-52, 87-69

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 7, Πεν, Τσίλντρες 9, Βούιτσιτς 11, Μπουρούσης, Χαλπερίν 15 (2), Κλέιζα 12, Μαυροκεφαλίδης 10, Βασιλόπουλος, Μπέβερλι, Τεόντοσιτς 9, Σχορτσανίτης 14.

Χίμκι (Σκαριόλο): Λάνγκφορντ 18, Φριτζόν 5, Καμπέθας 3, Ντμιτρίεφ, Γιανκούνας 5, Γκουρμπάνοφ 2, Γιαβτόκας 10, Λόπεθ 5, ΜακΚάρτι 15, Μοζγκόφ 5, Ζάιτσεφ.

* Πριν το ματς ο Μίλος Τεόντοσιτς παρέλαβε το βραβείο του MVP του Ιανουαρίου από τον ισχυρό άνδρα της Ευρωλίγκας, Ζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα δίπλα από τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο. Παράλληλα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του υπεύθυνου του τμήματος διαχείρισης εισιτηρίων της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργου Καραμολέγκου, ο οποίος τη Δευτέρα έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις