Γ. Παπανδρέου: Εθνική ανάγκη οι αλλαγές

«Οι πολίτες με τα μεγαλύτερα προνόμια πρέπει να συμβάλουν περισσότερο»
Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010 11:50
A- A A+

Εθνική ανάγκη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός σε συζήτηση που είχε σήμερα με τους δημοσιογράφους στο Νέο Δελχί, την προώθηση των αλλαγών στη χώρα, τονίζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίησή τους.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη λήψη μέτρων για εκείνους που δεν πληρώνουν σήμερα και πρέπει να πληρώσουν, δίνοντας έτσι το στίγμα του φορολογικού νομοσχεδίου που αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο κ.Παπανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη να προστατευθούν οι χαμηλόμισθοι και οι μικρομεσαίοι και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει τις αλλαγές, γιατί αν δεν προχωρήσουν τα πράγματα θα χειροτερέψουν.

Η κυβέρνηση, συμπλήρωσε, ζήτησε τη συμβολή όλων στην πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών και ιδιαιτέρως εκείνων που έχουν τα μεγαλύτερα προνόμια και πρέπει να συμβάλουν περισσότερο.

Κανένας μας δεν είναι ευχαριστημένος με τις δυσκολίες που περνάει η χώρα, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να κάνουμε την κρίση ευκαιρία. Σήμερα, τόνισε, είναι μια ιστορική ευκαιρία την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε και οι αλλαγές αυτές θα γίνουν υπέρ των πολιτών.

Στο σημείο αυτό ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα πολλά λάθη του παρελθόντος, αποτέλεσμα των οποίων -ίοπως σημείωσε- ήταν να βρίσκεται σήμερα η χώρα εκτεθειμένη, υπογραμμίζοντας ότι η αδυναμία και η έλλειψη βούλησης τα προηγούμενα χρόνια δημιούργησαν τα σημερινά προβλήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή