Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τον υπουργό Εσωτερικών

Ζήτησε λεπτομερέστερη ενημέρωση για μεταναστευτικό, «Καλλικράτη»
Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010 12:29
UPD:14:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Συνάντηση μιας ώρας είχαν το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Γ.Ραγκούση, στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος κατά την προχθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ζήτησε να δει τον κ. Ραγκούση.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως ναι μεν τα θέματα της οικονομίας είναι αυτά που καίνε τον πολίτη αυτή την χρονική στιγμή, όμως, υπάρχουν εξίσου μεγάλης σημασίας θέματα, όπως το μεταναστευτικό, το σχέδιο Καλλικράτης και ο εκλογικός νόμος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών λεπτομερέστερη ενημέρωση για τα θέματα του μεταναστευτικού, του εκλογικού νόμου και του «Καλλικράτη».

O Π. Παναγιωτόπουλος για τη συνάντηση Α. Σαμαρά - Γ. Ραγκούση

O Π. Παναγιωτόπουλος για τη συνάντηση Α. Σαμαρά - Γ. Ραγκούση

Όπως είπε, εκτός από το μείζον θέμα της οικονομίας υπάρχουν κι άλλα σημαντικά θέματα, όπως είναι το μεταναστευτικό και ο «Καλλικράτης» και ζήτησε να υπάρξει λεπτομερέστερη ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης από τον αρμόδιο υπουργό κ. Ραγκούση.

Ειδικά για το μεταναστευτικό, ο κ. Παναγιωτόπουλος παρατήρησε ότι με βάση όσα έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα η κυβέρνηση, θεσπίζεται το «χαλαρότερο κατώφλι» σε ολόκληρη την Ευρώπη για την απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες.

«Θέση, λοιπόν, της Νέας Δημοκρατίας, θέση του Αντώνη Σαμαρά είναι ότι θα πρέπει οι προϋποθέσεις να γίνουν σοβαρότερες και αυστηρότερες. Να εφαρμόσουμε, δηλαδή, και στην Ελλάδα, την ευρωπαϊκή νομοθεσία και την ευρωπαϊκή εμπειρία. Να ακολουθήσουμε το δρόμο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που αντιμετώπισαν, πριν από εμάς, με σωστό τρόπο, το ίδιο πρόβλημα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Ζώης, επεσήμανε ότι «αυτό που ήρθε ως προσχέδιο νόμου, για ανοιχτή διαβούλευση, δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συναίνεσης και δεν μπορεί να προχωρήσει και να γίνει έτσι αποδεκτό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή