ΝΔ: Εκτεθειμένη η κυβέρνηση απέναντι στους νέους αγρότες

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010 14:55
A- A A+

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την πολιτική που ακολουθεί απέναντι στους νέους αγρότες εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικού της Ν.Δ. Κ. Κόλλιας.

Συγκεκριμένα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αγνοεί τις εκκλήσεις των νέων αγροτών για βοήθεια, «όταν μάλιστα διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους ότι η ενίσχυσή τους είναι σε πρώτη προτεραιότητα».

«Ο στόχος για την εγκατάσταση 12.000 Νέων Αγροτών μέχρι το 2013 προφανώς εγκαταλείπεται, αφήνοντας εκτεθειμένη τη χώρα απέναντι στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά και απέναντι στην ελληνική περιφέρεια», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Κόλλιας.

«Την ίδια στιγμή που η υπόλοιπη Ευρώπη θα προχωρεί στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, με ανανεωμένο ανθρώπινο δυναμικό, αφοσιωμένο στην καινοτομία και τον εκσυγχρονισμό, στην Ελλάδα ο αγροτικός τομέας θα εξακολουθήσει να φθίνει, να χάνει σε ανταγωνιστικότητα, μέχρι και ο τελευταίος αγρότης να εγκαταλείψει τη γη του», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης τα ακόλουθα:

«Η προτεινόμενη μείωση του ‘’πριμ’’ πρώτης εγκατάστασης ανά δικαιούχο φτάνει τουλάχιστον τα 5.000 ευρώ, ενώ η Υπουργός δηλώνει μεν ότι είναι ανοιχτή σε άλλες προτάσεις από τους εκπροσώπους των Νέων Αγροτών. Παράλληλα, όμως, απευθύνει τελεσίγραφο ότι η όποια πρόταση δεν μπορεί να ξεπερνά τον δεδομένο προϋπολογισμό των 100 εκατομμυρίων. Δημιουργεί νέους αγρότες δύο ταχυτήτων - αυτούς που είναι, ήδη, ενταγμένοι και αυτούς που είναι υποψήφιοι - και τους φέρνει σε αντιπαράθεση μεταξύ τους. Λέει, δηλαδή, στους ενταγμένους ότι, αν θέλουν να υποστηρίξουν τους υποψηφίους συναδέλφους τους, πρέπει να δώσουν μερίδιο της χρηματοδότησης που δικαιούνται. Παράλληλα, ανοίγει την πόρτα για ένταξη των ήδη δικαιούχων σε σχέδια βελτίωσης, αφήνοντας, όμως, ολοκληρωτικά εκτός «Αλ.Μπαλτατζή» 5.000 υποψηφίους. «Διαίρει και βασίλευε» - αυτό είναι το νέο δόγμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που διαχωρίζει τους Νέους Αγρότες στους λίγους τυχερούς που εντάχθηκαν και στους πολλούς που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν οριστικά τις επενδύσεις τους και τη γεωργία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή