Κυπριακό - Σκοπιανό στο επίκεντρο της συνάντησης Δ. Δρούτσα - Μπαν Κι Μουν

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010 23:58
A- A A+

Το Κυπριακό, το ζητήμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, οι κλιματικές αλλαγές και η πειρατεία, ήταν μεταξύ των ζητημάτων που συζήτησε απόψε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, στην έδρα του ΟΗΕ.

Μετά τη 40λεπτη συνάντησή του με τον επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού, ο κ. Δρούτσας δήλωσε: «Πέρα από τα μεγάλη διεθνή θέματα, όπως και το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, εστιάσαμε την προσοχή μας στα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως: τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ιδιαίτερα μετά το πρόσφατο ταξίδι του Γ.Γ. στην Κύπρο, ενημερώνοντάς με για τα αποτελέσματα αυτή της επίσκεψης, καθώς και για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ».

«Ενημέρωσα», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, «το Γ.Γ., για άλλη μια φορά, για τις ελληνικές θέσεις και του εξέφρασα τη βούληση της Ελλάδας να συμβάλει στην επίλυση αυτού του θέματος (της ονομασίας), περιμένοντας βεβαίως την πλευρά των Σκοπίων να ανταποκριθεί με τον ίδιο εποικοδομητικό τρόπο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του ΟΗΕ. Η ελληνική κόκκινη γραμμή είναι γνωστή σε όλους».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή