Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010 05:00
UPD:05:28
A- A A+

Επιδείνωση του καιρού το βράδυ από τα βορειοδυτικά προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κεντρική Μακεδονία όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Από το απόγευμα βαθμιαία από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωΐ.

* Νησιά Ιονίου , Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος καιρός. βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την Ανατολική Στερεά. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Nησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρωϊνές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός. Μετά το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές αρχικά στη Δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ, με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στα βόρεια και το βράδυ στο Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Εξασθένηση τη νύχτα στη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ. Μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές θα σημειώσει η θερμοκρασία. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή