Στον β' γύρο των εκλογών το ενδιαφέρον των κομμάτων

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2002 07:17
A- A A+

Στον δεύτερο γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, έχουν πλέον στραμμένη την προσοχή τους τα επιτελεία των κομμάτων, τα οποία αναλύουν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου.

«Ακυρώθηκε οποιαδήποτε προσπάθεια κομματικοποίησης των εκλογών», τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας. Αναφερόμενος στο 13% που πήρε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην υπερνομαρχία, εκτίμησε ότι αυτό το ποσοστό δεν το παίρνει η ακροδεξιά. Εκανε ωστόσο λόγο για ανησυχητικό φαινόμενο, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει η ίδια η Νέα Δημοκρατία, αλλάζοντας την πολιτική της σε πολλά σημεία.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Ρουσόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κρύψει την ήττα της σε ολόκληρη τη χώρα και πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, δεν έχει κριθεί οριστικά. Μιλώντας χθες στον σταθμό, ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι δεν ήταν λανθασμένη η στρατηγική που ακολούθησε το κόμμα του και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή θα αποδώσει καρπούς στον δεύτερο γύρο την ερχόμενη Κυριακή.

Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, η Φώφη Γεννηματά προηγείται με ποσοστό 40,15% έναντι 26,69% του Γιάννη Τζαννετάκου. Στον δήμο Αθηναίων, η Ντόρα Μπακογιάννη συγκέντρωσε το 47,4% των ψήφων έναντι 25,9% του Χρήστου Παπουτσή, ενώ στον δήμο Πειραιά, ο Χρήστος Αγραπίδης το 47,4% έναντι 31,3% του Μανώλη Μπετενιώτη.

Στη Θεσσαλονίκη, από τον πρώτο γύρο εξελέγη στη δημαρχία ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και στη νομαρχία, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Εκτός από την Αθήνα και στον Πειραιά, στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η αναμέτρηση σε αρκετούς δήμους της Αττικής, καθώς και σε άλλους μεγάλους δήμους της περιφέρειας, όπως την Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα και τον Βόλο.

Από τις 16 νομαρχίες που κρίθηκαν στον πρώτο γύρο, στις 11 επικράτησαν οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας, σε μία του ΠΑΣΟΚ και σε τέσσερις, κοινοί υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού.

Από τις 14 πρωτεύουσες νομών που εξέλεξαν δήμαρχο, σε επτά κέρδισαν υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας, σε τρεις του ΠΑΣΟΚ, σε δύο κοινοί υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού, σε μία του Συνασπισμού και σε άλλη μία υποψήφιος που στηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας χθες στους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού της, τόνισε ότι η επιλογή του δεύτερου γύρου είναι η επιλογή του καλύτερου.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή