Γ. Παπανδρέου: Ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα η πράσινη ανάπτυξη

Oμιλία στο Παγκόσμιο Φόρουμ για την αειφόρο ανάπτυξη
Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010 09:53
UPD:12:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και από την ύφεση, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σήμερα στο Παγκόσμιο Φόρουμ για την αειφόρο ανάπτυξη που διεξάγεται στο Νέο Δελχί.

Οπως είπε ο πρωθυπουργός, στην Κοπεγχάγη υπήρξε η ευκαιρία να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Επόμενος σταθμός, τόνισε, είναι στο Μεξικό, στο τέλος του φθινοπώρου και εκεί οι αποφάσεις που θα ληφθούν, πρέπει να συνδυάζουν την πράσινη οικονομία με την ευημερία των πολιτών. Είναι, σημείωσε, θέμα πολιτικής βούλησης και πολιτικής απόφασης.

Γ. Παπανδρέου: Eυκαιρία για την Ελλάδα η πράσινη ανάπτυξη

Γ. Παπανδρέου: Eυκαιρία για την Ελλάδα η πράσινη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, οι αναπτυγμένες χώρες, οι οποίες έχουν και πολύ μεγάλα αποθέματα, πρέπει να κάνουν επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη και να στηρίξουν την πράσινη οικονομία.

Εχουμε ιστορική ευθύνη για το μέλλον του πλανήτη, υπογράμμισε, αλλά όπως επεσήμανε, η προσπάθεια πρέπει να περάσει μέσα απο την ισχυροποίηση των θεσμών, κάτι που θα είναι πιο δύσκολο για τις αναπτυγμένες χώρες, οι οποίες πρέπει να ξεπεράσουν παλιές νοοτροπίες και πρακτικές.

Για πρώτη φορά στην ιστορία έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση να εργαστούμε συλλογικά για το μέλλον, κατέληξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή