Aϊτή: «Αποσπά την προσοχή η υπόθεση των απαγωγών»

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010 11:22
UPD:11:26
A- A A+

Ο πρωθυπουργός της Αϊτής δήλωσε ότι η υπόθεση των δέκα Αμερικανών ιεραποστόλων που κατηγορούνται για απαγωγή παιδιών «αποσπά την προσοχή» από τα προβλήματα των σεισμόπληκτων.

Ο Ζαν-Μαξ Μπελρίβ υπενθύμισε ότι περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένα εκατομμύριο έχουν ανάγκη από βοήθεια.

«Νομίζω ότι αποσπά την προσοχή των Αϊτινών γιατί μιλούν τώρα περισσότερο για δέκα ανθρώπους απ’ό,τι μιλούν για το ένα εκατομμύριο που υποφέρει στους δρόμους», όπως είπε.

Οι ιεραπόστολοι κατηγορούνται για απόπειρα απαγωγής 33 παιδιών, τα οποία προσπάθησαν να περάσουν στη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία. Όταν τους σταμάτησαν στα σύνορα ισχυρίστηκαν ότι είχαν σκοπό να μεταφέρουν τα παιδιά σε ορφανοτροφείο, ωστόσο αποκαλύφθηκε ότι κάποιοι από τους γονείς ήταν ζωντανοί.

Ο δικηγόρος τους, Έντουϊν Κοκ, δήλωσε ότι οι πελάτες του ήταν «αφελείς» αλλά δεν είχαν κακό σκοπό.

«Δεν είχαν ιδέα ότι παραβίαζαν τη νομοθεσία. Ήθελαν απλώς να βοηθήσουν», ανέφερε.

Από την Ουάσινγκτον, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ομολόγησε για πρώτη φορά ότι οι δύο κυβερνήσεις συζητούν τη διπλωματικά ευαίσθητη αυτή υπόθεση.

«Ήταν ατυχές το γεγονός ότι, οποιοδήποτε κι αν ήταν το κίνητρό τους, αυτή η ομάδα των Αμερικανών πήρε τα πράγματα στα χέρια της», δήλωσε.

Πηγή: BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή