Πακιστάν: 10 νεκροί σε νοσοκομείο όπου βρίσκονταν θύματα προηγούμενης επίθεσης

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010 14:02
UPD:17:37
REUTERS

A- A A+

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε σε νοσοκομείο στο Καράτσι, όπου νοσηλεύονται θύματα από βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι.

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα, με στόχο λεωφορείο που μετέφερε σιίτες.

Λίγες ώρες αργότερα, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη έκρηξη, που έγινε στην είσοδο της αίθουσας των έκτακτων περιστατικών του νοσοκομείου Τζίνα, διευκρίνισε ο Τζαμίλ Σούρμο, εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης της επαρχίας Σιντχ, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Καράτσι.

«Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν στην δεύτερη επίθεση», δήλωσε στον Τύπο

Και οι δύο επιθέσεις έγιναν από βομβιστές αυτοκτονίας που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, διευκρίνισε ο υπεύθυνος των πυροτεχνουργών της αστυνομίας στο τηλεοπτικό κανάλι Geo.

Εν τω μεταξύ, η πακιστανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε βόμβα στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου.

«Η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε μία συσκευή τηλεόρασης και καταφέραμε να την εξουδετερώσουμε με επιτυχία», δήλωσε στο Reuters ο ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας Γκούλαμ Νάμπι Μέμον.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι οι υποψίες για τις επιθέσεις στρέφονται στους Ταλιμπάν. Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο αστυνομικό αξιωματούχο Ράτζα Ουμέρ Χατάμπ οι πρώτες έρευνες υποδεικνύουν ότι ομάδα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ευθύνεται για τις επιθέσεις.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή