Εφυγαν και από το μπλόκο της Αλαμάνας - Παραμένουν στο Κάστρο

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010 14:16
UPD:16:55
A- A A+

Μετά από τρεις εβδομάδες κινητοποιήσεων αποχώρησαν λίγο πριν τις 13:00 οι αγρότες από το μπλόκο της Αλαμάνας, προειδοποιώντας ωστόσο για ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις μετά τις 15 Μαρτίου, αν δεν καταβληθεί η ενιαία ενίσχυση.

«Στις 22 μέρες που ήμασταν στο μπλόκο, προσπαθήσαμε να δείξουμε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο διεκδικήσεων, στοχεύοντας στον εθνικό σχεδιασμό και στη βιωσιμότητα του αγρότη», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βόρειας Φθιώτιδας Βάιος Γκανής και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι «οι αγρότες φεύγουν με κατεβασμένο το κεφάλι», γιατί όπως είπε «κερδίσαμε πολλά, και πάνω απ' όλα την αξιοπρέπειά μας». Ο κ. Γκάνης μίλησε για αναστολή των κινητοποιήσεων και πρόσθεσε: «Εμείς μένουμε και παρακολουθούμε τις κινήσεις της κυβέρνησης σε κάθε βήμα της».

Την ίδια ώρα οι αγρότες αποχώρησαν και από το μπλόκο στην Ελάτεια. Από το μεσημέρι εξάλλου, άρχισαν να αποχωρούν και όσοι μετείχαν στα μπλόκα του Στρυμονικού και των Κερδυλλίων.

Αντίθετα, ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι αγρότες που μετέχουν στο μπλόκο του Προμαχώνα με την οδική πρόσβαση προς το μεθοριακό σταθμό να είναι κλειστή για όλα τα οχήματα.

Στο μπλόκο τους παραμένουν και οι παραγωγοί στο Κάστρο Βοιωτίας στο 110 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Στην πλειοψηφία τους επιμένουν προς την κατεύθυνση να παραμείνουν στο μπλόκο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθες δεν μετείχαν στην συνάντηση του πανελλαδικού οργάνου.

Σε συνέλευσή τους απόψε αναμένεται να εκτιμήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται και να πάρουν τις αποφάσεις τους, ωστόσο στις τάξεις τους υπάρχουν ήδη ρήγματα, αφού αγρότες από ορισμένες περιοχές εκτιμούν ότι πρέπει να ταυτιστούν με την απόφαση του πανελλαδικού οργάνου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή