Την Τετάρτη η αξιολόγηση ΠΓΔΜ, Κροατίας και Τουρκίας από την Ευρωβουλή

Την Τρίτη η ψηφοφορίας για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010 14:40
A- A A+

Η ψηφοφορία και έγκριση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αξιολόγηση των προσπαθειών που κατέβαλαν το 2009 η ΠΓΔΜ, η Κροατία και η Τουρκία για να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις για την ένταξή τους στην ΕΕ, το θέμα της χρήσης σαρωτών σώματος στα αεροδρόμια, ο κανονισμός για την χρηματοδότηση για κατασκευή σπιτιών σε φτωχές περιοχές της ΕΕ, καθώς και η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίοδο οικονομικής κρίσης, είναι μερικά από τα σημαντικά θέματα που θα απασχολήσουν τους ευρωβουλευτές την προσεχή εβδομάδα στο Στρασβούργο.

Το απόγευμα της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου η Ευρωβουλή θα εγκρίνει ή θα απορρίψει με ψηφοφορία το νέο Κολλέγιο των Επιτρόπων, του οποίου η θητεία είναι πενταετής. Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Επιτροπής Μπαρόζο, θα παρουσιάσει το νέο Κολλέγιο και το πρόγραμμά του για την προσεχή πενταετία στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα ακολουθήσει συζήτηση. Οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν επίσης και για μια νέα συμφωνία - πλαίσιο που οριοθετεί τη συνεργασία μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επιτροπής.

Τα ψηφίσματα σχετικά με την πορεία της ΠΓΔΜ, της Κροατίας και της Τουρκίας προς την ΕΕ θα συζητηθούν και θα εγκριθούν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.

Επίσης, οι ευρωβουλευτές θα εγκρίνουν ψηφίσματα για την κατάσταση στην Αϊτή, το Ιράν και την Υεμένη, καθώς επίσης για τα αποτελέσματα της Συνόδου της Κοπεγχάγης για το Κλίμα, την εμπορία προσώπων, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο διεθνές εμπόριο και την απαγόρευση στοιχημάτων στο διαδίκτυο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή