ΝΔ και ΚΚΕ για το κέντρο της Frontex στον Πειραιά

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010 15:19
A- A A+

Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου δεν έκανε απολύτως τίποτα για το θέμα του κέντρου της Frontex στον Πειραιά. Απλώς καρπώνεται το αποτέλεσμα των αγώνων της κυβέρνησης Καραμανλή, παρατήρησε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κέρκυρας, Νικόλαος Δένδιας. Δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση συνέπεσε με την κατάθεση του ν/σ για το μεταναστευτικό, σχολίασε το ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στην απόφαση του συμβουλίου του FRONTEX για την εγκατάσταση του κέντρου της Υπηρεσίας για την Ανατολική Μεσόγειο στον Πειραιά http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1774155 , ο κ. Δένδιας σημειώνει ότι αυτό ξεκίνησε:

- Ήδη από το 2004, με πρωτοβουλία Κ. Καραμανλή.

- Το 2008, μετά το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το ¶συλο, με την επιστολή Καραμανλή προς Μπαρόζο.

- Σε όλες, ως το 2009, τις Συνόδους των Υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με εισηγήσεις του πρώην Υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλου.

Και ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας καταλήγει στη δήλωσή του: «Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου δεν έκανε απολύτως τίποτα. Απλώς καρπώνεται το αποτέλεσμα των αγώνων της κυβέρνησης Καραμανλή».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ, επισημαίνει η απόφαση για εγκατάσταση του πρώτου παραρτήματος «του ευρωενωσιακού Frontex» στην Ελλάδα για την καταστολή της μετανάστευσης συνέπεσε με την κατάθεση του ν/σ για το μεταναστευτικό.

«Η κυβέρνηση, αντί να επαίρεται γι’ αυτό, θα πρέπει να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό για το ότι κάνει τα σύνορα και την ενδοχώρα ξέφραγο αμπέλι για τις επιχειρήσεις του Frontex, στον οποίο επιτρέπει - με τη συναίνεση ΝΔ και ΛΑΟΣ - να διαπραγματεύεται με την Τουρκία τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

«Αποδεικνύεται -συμπληρώνει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του- ότι η πολιτική καταστολής της μετανάστευσης που υποστηρίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ είναι συγχρόνως επικίνδυνη και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή