ΠΑΣΟΚ: Διαφάνεια στη χρηματοδότηση ΜΚΟ

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010 16:55
A- A A+

«Δεν θα υπάρχει ούτε μία χρηματοδότηση σε Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, που δεν θα είναι διαφανής, δεν θα ελέγχεται και δεν θα παρακολουθείται η εκτέλεση του έργου της», δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, ¶δωνη Γεωργιάδη.

«Θέλουμε να είμαστε μια κυβέρνηση διαφάνειας και το πρώτο, που θα γίνει, είναι να αναρτάται στο διαδίκτυο κάθε σύμβαση και κάθε χρηματοδότηση», επισήμανε ο κ. Κουβέλης.

Ενδεικτική των προθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών ήταν και η απάντηση του υφυπουργού στις αναφορές του κ. Γεωργιάδη ότι «είναι απαράδεκτο μια ΜΚΟ, όπως το «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι», να βρίζει, να λοιδορεί και να κατασυκοφαντεί την Ελλάδα και να εξακολουθεί να παίρνει λεφτά από το ελληνικό δημόσιο».

«Θα δημιουργηθεί μητρώο, το οποίο θα περιέχει ιστορικά στοιχεία για τις σχέσεις και το έργο των ΜΚΟ και προφανώς όταν κάποια οργάνωση κατασυκοφαντεί την Ελλαδα, θα είναι καταγεγραμμένο και όταν γίνεται η αξιολόγηση των στοιχείων και των προτάσεων, αυτό θα λαμβάνεται υπόψη», τόνισε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας πως σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και στο πλαίσιο της οικονομικής λιτότητας έχουν μειωθεί κατά 50% οι προϋπολογισμοί του ΥΠΕΞ για την αναπτυξιακή βοήθεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή