«Σπάνε» τα μπλόκα

Αμετακίνητοι οι αγρότες σε Νίκαια, Προμαχώνα, Κάστρο
Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010 19:15
UPD:19:42
EUROKINISSI/ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

A- A A+

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς, μετά τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου. Παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο της Νίκαιας, τον Προμαχώνα και το Κάστρο Βοιωτίας.

Τα μπλόκα που διαλύθηκαν είναι αυτά των Κερδυλλίων, της Χρυσούπολης, της Εξοχής, της Χαλκηδόνας, των Ευζώνων, της Δοϊράνης, του Βογατσικού, των Πρεσπών, της Αλαμάνας, του Παλιού Λεβέντη, της Ριτσώνας και αυτό στο 90 χλμ στο δρόμο των Θηβών.

Μετά από τρεις εβδομάδες κινητοποιήσεων αποχώρησαν λίγο πριν τις 13:00 και οι αγρότες από το μπλόκο της Αλαμάνας, προειδοποιώντας ωστόσο για ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις μετά τις 15 Μαρτίου, αν δεν καταβληθεί η ενιαία ενίσχυση. Την ίδια ώρα έσπασε και το μπλόκο στην Ελάτεια.

Αποκλεισμοί γίνονται ανά διαστήματα σε Τύρναβο και Πλατύκαμπο. Στη Θεσσαλονίκη, τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν στους οδικούς κόμβους («Πράσινα Φανάρια», διόδια Μαλγάρων, κόμβος Χαλκηδόνας, αερογέφυρα Θέρμης), χωρίς ωστόσο να προκαλούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

Την ίδια στιγμή, την πρόθεσή τους να ενισχύσουν το μπλόκο της Στέρνας γνωστοποίησαν οι αγρότες της περιοχής. «Ακολουθούμε κοινή πορεία με τους αγρότες του Προμαχώνα και άλλων 20 μπλόκων και θα μείνουμε στα μπλόκα μέχρι η κ. Μπατζελή να σκύψει ουσιαστικά στα προβλήματά μας και να δώσει λύση», δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγέλου.

Aνυποχώρητοι εμφανίζονται οι αγρότες που μετέχουν στο μπλόκο του Προμαχώνα με την οδική πρόσβαση προς το μεθοριακό σταθμό να είναι κλειστή για όλα τα οχήματα.

Στο μπλόκο τους παραμένουν και οι παραγωγοί στο Κάστρο Βοιωτίας στο 110 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Στην πλειοψηφία τους επιμένουν προς την κατεύθυνση να παραμείνουν στο μπλόκο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθες δεν μετείχαν στην συνάντηση του πανελλαδικού οργάνου.

Αισιοδοξία Μπορίσοφ για άρση του μπλόκου την Κυριακή

Την ελπίδα ότι ο αποκλεισμός των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από τους αγρότες θα λήξει έως την Κυριακή, εξέφρασε από την πλευρά του ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ.

Η Βουλγαρία κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, υπογράμμισε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκτίμησε ότι η δική του επίσκεψη στα σύνορα και η συνάντησή του με Έλληνες αγρότες δεν επιδείνωσε τις σχέσεις με την Ελλάδα. Εγινε ακριβώς το αντίθετο, υποστήριξε και σημείωσε ότι στους επόμενους δυο-τρεις μήνες θα λειτουργήσουν και άλλοι μεθοριακοί σταθμοί κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

ΝΔ: «Οι αγρότες κάποτε θα αποχωρούσαν»

«Οι αγρότες κάποτε θα αποχωρούσαν. Σημασία έχει να αποχωρούν με το κεφάλι ψηλά, δικαιωμένοι για τον αγώνα που έδωσαν. Αν αποχωρούν με πληγωμένο φιλότιμο, απαισιόδοξοι και χωρίς να βλέπουν μέλλον, τότε η ήττα για την κυβέρνηση είναι διπλή, γιατί δυστυχώς δεν κατάφερε, πρώτον να τους πείσει μέσα από έναν υγιή διάλογο και δεύτερον να τους δώσει προοπτική και ελπίδα στις λύσεις των προβλημάτων», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικού της ΝΔ, βουλευτής Κορινθίας, Κώστας Κόλλιας.

«Δυστυχώς, οι αγρότες χαρακτηρίστηκαν συντεχνία και προνομιούχοι από την κυβέρνηση. Είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που ως αντιπολίτευση δήλωναν στις περσινές κινητοποιήσεις ότι συμπαρίστανται σε μια κοινωνική ομάδα και της έταζαν λαγούς με πετραχήλια. Έταζαν 1 δισ. ευρώ θεωρώντας τα 500 εκατ. ψίχουλα. Δυστυχώς, αυτή την αντίθεση ανάμεσα στην προεκλογική παροχολογία και την κυβερνητική ασυνέπεια την πληρώνουμε σήμερα», σημείωσε ο κ. Κόλλιας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή