Την Κυριακή η απόφαση «12» μπλόκων για τις κινητοποιήσεις

«Έσπασε» τα μπλόκα το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο
Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010 20:52
UPD:20:58
A- A A+

Σε σύσκεψη, την οποία θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή το μεσημέρι στον Τύρναβο, θα κριθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων των «12» μπλόκων από την Θεσσαλία και τη Μακεδονία, που έχουν συγκροτήσει κοινό μέτωπο και κοινό διεκδικητικό πλαίσιο.

Στον Τύρναβο, ο δρόμος Λάρισας - Κοζάνης εξακολουθεί να παραμένει κλειστός, με τα τρακτέρ των αγροτών είναι κάθετα τοποθετημένα στο οδόστρωμα.

Στον Πλατύκαμπο, η παλιά εθνική οδός Λάρισας - Βόλου άνοιξε από χθες το βράδυ και σε σύσκεψη που είχαν σήμερα το απόγευμα οι αγρότες αποφάσισαν να αφήσουν το δρόμο ανοιχτό.

Στα μπλόκα παραμένουν και οι αγρότες της Νίκαιας. Μαζί με τα υπόλοιπα μπλόκα που συντάσσονται με την πλατφόρμα των εννέα αιτημάτων που είχε θέσει ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, έχουν ζητήσει να συναντηθούν με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, την ερχόμενη Τρίτη.

«Έσπασε» τα μπλόκα το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο

Εν τω μεταξύ, ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς, μετά τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου.

Τα μπλόκα που διαλύθηκαν είναι αυτά των Κερδυλλίων, της Χρυσούπολης, της Εξοχής, της Χαλκηδόνας, των Ευζώνων, της Δοϊράνης, του Βογατσικού, των Πρεσπών, της Αλαμάνας, του Παλιού Λεβέντη, της Ριτσώνας και αυτό στο 90 χλμ στο δρόμο των Θηβών.

Μετά από τρεις εβδομάδες κινητοποιήσεων αποχώρησαν λίγο πριν τις 13:00 και οι αγρότες από το μπλόκο της Αλαμάνας, προειδοποιώντας ωστόσο για ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις μετά τις 15 Μαρτίου, αν δεν καταβληθεί η ενιαία ενίσχυση. Την ίδια ώρα έσπασε και το μπλόκο στην Ελάτεια.

Αισιοδοξία Μπορίσοφ για άρση του μπλόκου την Κυριακή

Την ελπίδα ότι ο αποκλεισμός των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από τους αγρότες θα λήξει έως την Κυριακή, εξέφρασε από την πλευρά του ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ.

Η Βουλγαρία κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, υπογράμμισε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκτίμησε ότι η δική του επίσκεψη στα σύνορα και η συνάντησή του με Έλληνες αγρότες δεν επιδείνωσε τις σχέσεις με την Ελλάδα. Εγινε ακριβώς το αντίθετο, υποστήριξε και σημείωσε ότι στους επόμενους δυο-τρεις μήνες θα λειτουργήσουν και άλλοι μεθοριακοί σταθμοί κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

ΝΔ: «Οι αγρότες κάποτε θα αποχωρούσαν»

«Οι αγρότες κάποτε θα αποχωρούσαν. Σημασία έχει να αποχωρούν με το κεφάλι ψηλά, δικαιωμένοι για τον αγώνα που έδωσαν. Αν αποχωρούν με πληγωμένο φιλότιμο, απαισιόδοξοι και χωρίς να βλέπουν μέλλον, τότε η ήττα για την κυβέρνηση είναι διπλή, γιατί δυστυχώς δεν κατάφερε, πρώτον να τους πείσει μέσα από έναν υγιή διάλογο και δεύτερον να τους δώσει προοπτική και ελπίδα στις λύσεις των προβλημάτων», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικού της ΝΔ, βουλευτής Κορινθίας, Κώστας Κόλλιας.

«Δυστυχώς, οι αγρότες χαρακτηρίστηκαν συντεχνία και προνομιούχοι από την κυβέρνηση. Είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που ως αντιπολίτευση δήλωναν στις περσινές κινητοποιήσεις ότι συμπαρίστανται σε μια κοινωνική ομάδα και της έταζαν λαγούς με πετραχήλια. Έταζαν 1 δισ. ευρώ θεωρώντας τα 500 εκατ. ψίχουλα. Δυστυχώς, αυτή την αντίθεση ανάμεσα στην προεκλογική παροχολογία και την κυβερνητική ασυνέπεια την πληρώνουμε σήμερα», σημείωσε ο κ. Κόλλιας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή