Απαγωγή αμερικανού πολίτη στο Ιράκ;

Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2010 16:39
UPD:16:55
A- A A+

Βίντεο που δείχνει έναν άνδρα ντυμένο με στολή αγγαρείας του αμερικανικού στρατού και ο οποίος φέρεται να απήχθη στο Ιράκ, δημοσιοποίησε σήμερα σιιτική ριζοσπαστική οργάνωση.

Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται, εμφανίζεται μπροστά από μία λεπτή μαύρη υφασμάτινη λωρίδα πάνω στην οποία είναι γραμμένο το όνομα της οργάνωσης «Συμμαχία των Ενάρετων», πολλά μέλη της οποίας κρατούνται από τον αμερικανικό στρατό.

Στο βίντεο ο άνδρας μεταφέρει το αίτημα της οργάνωσης για απελευθέρωση των φυλακισμένων μελών της και για την καταδίκη των υπαλλήλων της αμερικανικής εταιρείας ασφαλείας Blackwater.

To αμερικανικό υπουργείο Αμυνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ένας άνδρας που απασχολείται από τον αμερικανικό στρατό στο Ιράκ αγνοείται από τις 23 Ιανουαρίου.

«Ο Αϊσα Τ.Σαλόμι, 60 ετών, από την Καλιφόρνια φέρεται ως αγνοούμενος από τις 23 Ιανουαρίου. Είχε θεαθεί για τελευταία φορά στην Βαγδάτη όπου εργαζόταν για τις αμερικανικές δυνάμεις και γίνονται προσπάθειες για την ανεύρεσή του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή