Πακιστάν: 33 νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας

Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2010 17:25
UPD:17:26
A- A A+

Τριάντα τρία άτομα σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν χθες στο Καράτσι, μία με στόχο ένα λεωφορείο που μετέφερε σιίτες και μία με στόχο ένα νοσοκομείο, ανακοινώθηκε σήμερα από τοπικές κυβερνητικές πηγές.

Οπως ανέφερε προς το Γαλλικό Πρακτορείο,ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης Ταμίλ Σοόμπρο περί τα 170 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Σήμερα πάνω από 10.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις κηδείες 14 από τους νεκρούς,ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυστηρά στο μεγαλύτερο τμήμα της πόλης οι δρόμοι της οποίας ήταν σχεδόν έρημοι και τα εμπορικά καταστήματα κλειστά σε ένδειξη πένθους.

Ενας καμικάζι έπεσε χθες πάνω σε ένα λεωφορείο που μετέφερε σιίτες προσκυνητές σε μία θρησκευτική συγκέντρωση ,ενώ δύο ώρες αργότερα ένας δεύτερος καμικάζι ανατίναξε μία βόμβα στην είσοδο των επειγόντων περιστατικών ενός νοσοκομείου όπου μεταφέρονταν τα θύματα της πρώτης επίθεσης. Η αστυνομία εξουδετέρωσε και μία τρίτη βόμβα κοντά στο σημείο της δεύτερης επίθεσης.

Επί τόπου σκοτώθηκαν στις δύο επιθέσεις 12 άτομα στη πρώτη και 13 στη δεύτερη,μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά,αλλά στη συνέχεια υπέκυψαν οκτώ ακόμη.Οι τραυματίες είναι 167 από τους οποίους 89 έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία με 15 από αυτούς να είναι σοβαρά.Δεν υπάρχει προς το παρόν ανάληψη ευθύνης,εάν και οι αρχές εκτιμούν ότι πίσω από τις επιθέσεις είναι η σουντική οργάνωση Jundullah(Στρατός του Θεού).

Στην γειτονική Ινδία, ένα τετραώροφο κτίριο κατέρρευσε αργά χθες στη νότια πόλη Χιντεραμπάντ με αποτέλεσμα τουλάχιστον 13 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους.Το κτίριο ήταν υπό κατασκευή,αλλά χωρίς άδεια και μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα κοριτσάκι 18 μηνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή