Ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Εκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 11:49
UPD:14:21
A- A A+

Εκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ για τις επόμενες 18 ώρες. Πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη και πιθανώς την Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο (πάνω από 300 μέτρα).

Με αλυσίδες, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τρία σημεία του οδικού δικτύου του νομού Φλώρινας.

Πρόκειται για την εθνική οδό Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βίγλας και τις επαρχιακές οδούς Αετού Νυμφαίου και Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βιτσίου ενώ χιονίζει μέσα στην πόλη της Φλώρινας και την Κοζάνη.

Οι άνεμοι θα πνέουν σήμερα στο Αιγαίο 8 έως 9 Μποφόρ.

Βρέχει από το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα θα ενταθούν το απόγευμα. Βροχές μέχρι και αύριο το πρωί στην Αθήνα.

Σε επιφυλακή η ΓΓΠΠ

Σε ετοιμότητα είναι ήδη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε οι αρμόδιοι φορείς να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

Μέτρα αυτοπροστασίας διατίθενται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π. και επιπλέον διανέμονται στις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Δευτέρα 08-02-2010

καιρός: στα βορειοδυτικά τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με παροδικές βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής χώρας, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

¶νεμοι: στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Τρίτη 09-02-2010

καιρός: στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις σταδιακά αυξημένες από το απόγευμα.

¶νεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 10-02-2010

καιρός: αρχικά στα δυτικά, γρήγορα στα ηπειρωτικά και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν.

¶νεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα πελάγη πιθανώς 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε άνοδο στα νότια.

Πέμπτη 11-02-2010

καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στα υπόλοιπα τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές.

¶νεμοι: στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή