Συνεχίζεται η σφοδρή κακοκαιρία σε Ρουμανία και Βουλγαρία

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 11:40
A- A A+

Εξακολουθούν να προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες οι χιονοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία.

Στο νότιο τμήμα της Ρουμανίας λόγω της κακοκαιρίας διακόπηκε η κυκλοφορία σε οδικές αρτηρίες και σε ένα αυτοκινητόδρομο και σημειώθηκαν πολύωρες καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Jurnalul National», η κρατική εταιρία σιδηροδρόμων CFR Calatori ανακοίνωσε ότι θα ακυρωθούν 80 δρομολόγια τρένων σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, καθώς χθες αρκετά δρομολόγια διαφοροποιήθηκαν λόγω των χιονοπτώσεων των τελευταίων ημερών.

Από χθες με απόφαση του υπουργείου Παιδείας εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών παραμένουν κλειστά δημοτικά σχολεία και γυμνάσια στις επαρχίες ¶ργκες, Μπουζάου, Μπραΐλα, Καλαράσι, Κονστάντα, Ναμπόβιτα, Γκαλάτι, Γιουργκίου, Ιαλομίτα, Ολτ, Πράχοβα, Τελεόρμαν, Ίλφοβ (στο νότιο, νοτιανατολικό και ανατολικό τμήμα της χώρας) και στην πόλη του Βουκουρεστίου.

Στη Βουλγαρία το ύψος του χιονιού έφθασε τα 60 εκατοστά στις βόρειες και βορειανατολικές περιοχές. Περισσότερα από 150 χωριά και πόλεις στα νοτιανατολικά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.

Από την εταιρία διανομής ηλεκτρικού ρεύματος EVN Bulgaria ανακοινώθηκε χθες ότι προκλήθηκαν βλάβες σε 42 γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και ότι 54 συνεργεία κατέβαλαν προσπάθειες για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Σε 12 δήμους στο βορειανατολικό τμήμα της χώρας, (Τουτρακάν, Σίτοβο, Γκλαβίνιτσα, Αλφατάρ, Ντούλοφ και Καϊναρτζά στην περιφέρεια Σιλίστρα, Ιβάνοβο, Μπόροβο, Ντβε Μογκίλι, Σλίβο Πόλε στην περιφέρεια Ρούσε και Ίσπεριχ και Σαμουήλ στην περιφέρεια Ράζγκραντ) κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι.

Στη συνοριακή διάβαση Ρούσε - Γκιόργκιου απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των φορτηγών, όπως ανακοινώθηκε από τη συνοριακή υπηρεσία.

Χθες από το αεροδρόμιο της Σόφιας καθυστέρησαν πτήσεις αεροπλάνων ενώ έκλεισε για κάποιες ώρες τμήμα του αυτοκινητόδρομου, που συνδέει τη Σόφια με το Μπουργκάς, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Για αρκετές ώρες έκλεισε και ο δρόμος που συνδέει το Πέρνικ με τη Σόφια.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας προειδοποίησε ότι είναι υψηλός ο κίνδυνος πρόκλησης χιονοστιβάδων, λόγω των θυελλωδών ανέμων και των ισχυρών χιονοπτώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή