Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010 05:00
UPD:05:25
A- A A+

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, στη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις 8 με 9 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές καταιγίδες και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα σταδιακά θα ενταθούν και μέχρι αργά το βράδυ θα επεκταθούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Υφεση το βράδυ από τα δυτικά. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 Μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Το μεσημέρι τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Υφεση το βράδυ. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 Μποφόρ οι οποίοι από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που το βράδυ στις Κυκλάδες πρόσκαιρα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στις Κυκλάδες τοπικά 9 Μποφόρ. Το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από αργά το βράδυ καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 και σταδιακά 9 και πιθανόν 10 Μποφόρ. Στα βόρεια τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές που το μεσημέρι πρόσκαιρα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Υφεση το βράδυ. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7, πρόσκαιρα το απόγευμα 8 με 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Το μεσημέρι θα σημειωθούν καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση τη νύχτα. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, τη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ, οι οποίες τις πρωϊνές ώρες στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στη Μακεδονία, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες.

Ανεμοι: Στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 7 με 8 Μποφόρ οι οποίοι γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή