Νέες συλλήψεις για υποκλοπή και διανομή σήματος συνδρομητικού καναλιού

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010 10:36
A- A A+

Δέκα άτομα συνελήφθησαν για υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και οργανωμένη διανομή του σήματος συνδρομητικού καναλιού, μετά από ευρεία επιχείρηση της Αστυνομίας σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς της Δ.Α.Α/Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσ/νίκης, διενεργήθηκε πανελλαδική επιχείρηση για την καταπολέμηση του φαινομένου της οργανωμένης μορφής δορυφορικής πειρατείας μέσω Ίντερνετ. Η επιχείρηση διενεργήθηκε στην Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Σύρο, Δράμα και Κόρινθo όπου συνελήφθησαν οκτώ ημεδαποί και δύο αλλοδαποί (τρεις ημεδαποί απέφυγαν τη σύλληψη καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας) κατηγορούμενοι για παράβαση των διατάξεων του ¶ρθρου 66 § 3 Ν. 2121/93, 2,4 και 5 του Π.Δ. 343/2002, Ν.3166/2003 και 98 Π.Κ. «ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΤ΄ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ - ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΚΑΤ΄ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ».

Προηγήθηκε μήνυση κατ' αγνώστων από την εταιρεία «ΜΟΥΛΤΙΤΣΟΙΣ ( MULTICHOICE ) ΕΛΛΑΣ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ » υπεβλήθη μήνυση κατ’ αγνώστων χρηστών Διαδικτύου (ΙΝΤΕΡΝΕΤ). Σύμφωνα με τη μήνυση, χρήστες του Διαδικτύου κάνοντας χρήση ειδικών δικτυακών συσκευών τύπου DREAMBOX , υποκλέπτουν, αποκρυπτογραφούν και διανέμουν οργανωμένα και παράνομα μέσω Διαδικτύου σε άλλους χρήστες ΙΝΤΕΡΝΕΤ-κατόχους ομοίων δικτυακών συσκευών τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα του μπουκέτου καναλιών της εταιρείας NOVA .

Σε έρευνες που διενήργησαν στις οικίες των κατηγορουμένων κλιμάκια Αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσ/νίκης από 1/2/2010 έως και την 9/2/2010, διαπιστώθηκε ότι διαμοίραζαν παράνομα σε 1.558 χρήστες μέσω ΙNTERNET ηλεκτρονικά «κλειδιά» αποκωδικοποίησης-αποκρυπτογράφησης πρόσβασης στις συνδρομητικές υπηρεσίες του μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών NOVA .

Τα ηλεκτρονικά ίχνη των 1.558 συνδρομητών που παρανόμως έπαιρναν πρόσβαση στο ψηφιακό μπουκέτο της ΝΟVΑ, υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία για περαιτέρω ενέργειες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

1) Έξι φορητοί Η/Υ.

2) 48 δικτυακοί δορυφορικοί αποκωδικοποιητές μάρκας DREAMBOX .

3) 14 αναγνώστες ψηφιακών καρτών ( Card Reader ).

4) 45 κάρτες τύπου “ GAMMA ”.

5) Δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης.

6) 28 σκληροί δίσκοι Η/Υ.

7) Δύο συσκευές Ethernet Switch .

8) 27 κεντρικές μονάδες Η/Υ.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν ενώπιων των κατά τόπων εισαγγελέων Πρωτοδικών.

Προτεινόμενα για εσάς