Νέα απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 24/2

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010 15:16
UPD:15:19

A- A A+

Με νέα γενική πανελλαδική απεργία στις 24 Φεβρουαρίου κλιμακώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα για μισθούς, φορολογικό και ασφαλιστικό.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συντονίσουν τον αγώνα τους με τη ΓΣΕΕ και θα συμμετάσχουν στις απεργία που έχει κηρύξει ήδη η Συνομοσπονδία για τις 24/2. Η απόφαση αυτή αναμένεται να επικυρωθεί αύριο κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Σπ. Παπασπύρος: Νέα απεργία στις 24 Φλεβάρη

Σπ. Παπασπύρος: Νέα απεργία στις 24 Φλεβάρη

Κατά την απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ Ο κ. Παπασπύρος, μιλώντας για τα κυβερνητικά μέτρα, έκανε λόγο για «ακραίες νεοφιλελεύθερες συνταγές και κάλεσε τους συνδικαλιστές, να οργανώσουν τις αντιδράσεις με βασική μέθοδο την ενότητα των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

«Κοινωνικά άδικα και αναποτελεσματικά» χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στην απεργιακή συγκέντρωση http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1776455 .

Α. Τσίπρας: Κοινωνικά άδικα και αναποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης

Α. Τσίπρας: Κοινωνικά άδικα και αναποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης

Ακολούθησε ένα μαζικό συλλαλητήριο από την πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι τη Βουλή, όπου το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ παρέδωσε στα πολιτικά κόμματα το ψήφισμα με τα αιτήματα των εργαζομένων στο δημόσιο.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α., στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση ξεπέρασε το 75%.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως «η συγκλονιστική παρουσία των απεργών, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και την πορεία προς τη Βουλή, ανέδειξε με τον πλέον εύγλωττο και κατανοητό τρόπο το δρόμο της δυναμικής και αμετακίνητης απόφασης των εργαζομένων και των συνταξιούχων, να απορρίψουν στο σύνολό της τη σκληρή πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί τους ήδη αδύναμους οικονομικά στη φτώχεια και την ανέχεια, τη χώρα στη συνέχεια της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης και τους κερδοσκόπους ανεξέλεγκτα να εκμεταλλεύονται την οικονομία της χώρας και τους πολίτες».

H απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Την ίδια ώρα, απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιούσαν στο Σύνταγμα συνδικαλιστές και σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Παρούσα ήταν η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Α. Παπαρήγα: Φράγμα στα μέτρα, γιατί του χρόνου θα έρθουν χειρότερα

Α. Παπαρήγα: Φράγμα στα μέτρα, γιατί του χρόνου θα έρθουν χειρότερα

«Αν οι εργαζόμενοι δεν καταφέρουν να σπάσουν αυτή την καταιγίδα των μέτρων, σε ένα χρόνο θα έρθουν ακόμα χειρότερα», προειδοποίησε http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1776417 .

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία των απεργών προς το υπουργείο Εργασίας. Σε ψήφισμά του το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημα, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στο δημόσιο.

Σημειώνεται επίσης, ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης οι μισθοί απειλούνται, όχι μόνο με πάγωμα αλλά και με ονομαστική μείωση, που για κάποιους θα ξεπεράσει το 20%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή