Αντικατάσταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην εξεταστική για το Βατοπέδι

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010 18:32
UPD:20:25
A- A A+

Ο Ντίνος Ρόβλιας και η Νάντια Γιαννακοπούλου θα αντικαταστήσουν στην εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αργύρη Λαφαζάνη και Δημήτρη Παπουτσή, των οποίων το δικαίωμα συμμετοχής, αμφισβητήθηκε από τη ΝΔ.

Οι δύο βουλευτές αυτοεξαιρέθηκαν, μετά από σχετική ένσταση που διετύπωσε η ΝΔ και τη σχετική γνωμοδότηση που ζητήθηκε από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, η οποία συμφώνησε στην ανάγκη απαλλαγής των δύο βουλευτών από τα καθήκοντά τους αυτά, αν και με διαφορετικό σκεπτικό.

Σημειώνεται πως στη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας, δικαιώνεται, υπό προϋποθέσεις και η ένσταση του ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νικολάου Δένδια - ένσταση στην οποία, ωστόσο, δεν επέμεινε η πλειοψηφία.

Εν τω μεταξύ, το υπόλοιπο της ποινικής δικογραφίας της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου, καθώς και την ποινική δικογραφία της πρώην προέδρου του Πρωτοδικείου Ροδόπης, Μαρίας Ψάλτη -που καθυστέρησε να εκδώσει την καταδικαστική, για την Μονή, απόφαση- αποφάσισε να ζητήσει η Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο.

Κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, η Επιτροπή εξέλεξε πρόεδρο τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μανώλη Μπεντενιώτη, ενώ αποφάσισε ομόφωνα οι εργασίες της να διεξαχθούν αμισθί για τους βουλευτές.

Κατά τη συζήτηση του πλαισίου εργασιών της, αποφασίστηκε η Επιτροπή να κινηθεί κυρίως προς τις κατευθύνσεις της πορείας του χρήματος που διακινήθηκε προς και από την Μονή, καθώς και της αναζήτησης των ευθυνών, για την μη επιστροφή στο Δημόσιο, του συνόλου των ακινήτων που παραχωρήθηκαν στην Μονή αντί της λίμνης Βισθωνίδας.

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Μπεντενιώτης, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «η τιμή του πολιτικού κόσμου, η αξιοπρέπεια, αλλά και η αξιοπιστία του, θα κριθούν από τον τρόπο και τις εργασίες της Επιτροπής μας, ώστε να προκύψει ένα αντικειμενικό αποτέλεσμα από την διερεύνηση της υπόθεσης».

«Ο πολιτικός κόσμος της χώρας, δεν μπορεί να σηκώσει την κατηγορία της 'συγκάλυψης' και της αδιαφορίας. Πιστεύω ότι όλοι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή