Με τις απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίζεται η δίκη για την απαγωγή Μυλωνά

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010 18:46
UPD:18:52
A- A A+

Αρνήθηκαν κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή τους στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά, οι δύο εκ των κατηγορουμένων, Βαγγέλης Χρυσοχοΐδης και Πολύκαρπος Γεωργιάδης, στη διάρκεια της απολογίας τους.

Οι δύο αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές αρνήθηκαν επίσης την εμπλοκή τους στις ληστείες σε τράπεζες, που τους προσάπτονται.

Απέδωσαν δε την ανάμειξή τους στη γνωριμία τους με τον φερόμενο ως αρχηγό της συμμορίας Βασίλη Παλαιοκώστα.

«Τον Παλαιοκώστα τον γνώρισα το 2004 στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου ήμουν προφυλακισμένος για μία απόπειρα εμπρησμού σε αυτοκίνητο ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας. Με προσέγγισε και μου είπε να πάω στο κελί του. Εντυπωσιάστηκα από τη βιβλιοθήκη του. Κάναμε διάλογο για τον Νίτσε, τον οποίο θαύμαζε, και τον Ντοστογιέφσκι. Συμμετείχαμε, μέσα από τις φυλακές, σε κοινούς αγώνες. Η φιλική μας σχέση διατηρήθηκε και μετά την αποφυλάκισή μου. Όταν έμαθα για την απόδρασή του πανηγύριζα. Στις αρχές του 2007 με πήρε τηλέφωνο για να βρεθούμε», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι γνώρισε τον Παλαιοκώστα μέσω του Π. Γεωργιάδη. «Ο Πόλις χρειαζόταν έναν οδηγό για να μεταφέρει τα ψώνια του Παλαιοκώστα. Όταν γνώρισα τον Παλαιοκώστα ήθελα να τον ρωτήσω διάφορα πράγματα. Ήπιαμε 3-4 φορές μαζί καφέ στους Νέους Επιβάτες, όπου συζητούσαμε για κοριτσάκια. Έκανα κάποια μαστορέματα στο προαύλιο της μονοκατοικίας της Σουρωτής, αλλά δεν μπήκα μέσα στο σπίτι. Έμαθα για την απαγωγή από τα ΜΜΕ. Μετά την απαγωγή μού ζήτησε να μεταφέρω ένα σάκο με χρήματα σε μία κοπέλα στο Κορδελιό», είπε μεταξύ άλλων.

Στον αντίποδα, τις πράξεις που του καταλογίζονται παραδέχθηκε ο Ασημάκης Λαζαρίδης.

Ερωτηθείς σχετικά με τους δύο συγκατηγορούμενούς του, Χρυσοχοΐδη και Γεωργιάδη, σημείωσε: «Τους γνώρισα ως "Βάγγο" και "Θοδωρή". Στην απαγωγή ήταν δύο άτομα μ’ αυτά τα ονόματα. Δεν μπόρεσα να τους δω γιατί φορούσαν μάσκες. Κατά την ομηρία του Μυλωνά έκαναν και οι δύο βάρδιες».

Η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα συνεχιστεί αύριο το πρωί με τις απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή