Σκληρή απάντηση ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ για την οικονομία

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010 19:49
UPD:20:01
A- A A+

Με βολές κατά της ΝΔ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κριτική του εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το οικονομικό επιτελείο.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως η ΝΔ τοποθετείται απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της χώρας με γνώμονα την κομματική σκοπιμότητα, χρεώνοντάς της και πάλι τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας. Όπως σημείωσε, η ΝΔ στέγνωσε τα δημόσια ταμεία και οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Επίσης, απορρίπτοντας τις σχετικές αιτιάσεις της ΝΔ, επιμένει πως η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική συνοδεύεται από δέσμη μέτρων με έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Μάλιστα, επέκρινε την κυβέρνηση της ΝΔ για τη μη λήψη μέτρων ανάλογων με αυτά που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

«Θα στεγνώσει η αγορά»

Νωρίτερα, ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος υποστήριξε πως τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα «στεγνώσουν» την αγορά, πλήττοντας ταυτόχρονα χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «η Νέα Δημοκρατία ζητάει από την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα και να εφαρμόσει ρυθμίσεις για τη στήριξη του πραγματικού εισοδήματος των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων».

«Από την άλλη πλευρά», σημείωσε, «υπάρχει άμεση ανάγκη να ληφθούν, επιτέλους, τα αναπτυξιακά μέτρα “ανάσες”, τα οποία ζητάει, εδώ και πολύ καιρό, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, για να ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης και για να αποφύγουμε την εκτίναξη της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή