Χρ. Παπουτσής: Εμπόδια στην αποκάλυψη της αλήθειας για το Βατοπέδι από τη ΝΔ

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010 20:00
A- A A+

Την πρόθεση της ΝΔ να αποχωρήσει από την Επιτροπή διερεύνησης της υπόθεση του Βατοπεδίου διακρίνει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, αναφερόμενος στην αυτοεξαίρεση δύο βουλευτών του κόμματός του, μετά από τη νομική αμφισβήτηση που δέχθηκε η συμμετοχή τους από τη ΝΔ.

«Η ΝΔ παρερμηνεύει σκόπιμα το θεσμικό ρόλο του Βουλευτή, όπως προσδιορίζεται από το Σύνταγμα, επιμένει στην εξαίρεση δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την Εξεταστική Επιτροπή του Βατοπεδίου με το επιχείρημα ότι έχουν καταθέσει ως μάρτυρες στην προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή», δήλωσε ο κ. Παπουτσής.

Τόνισε μάλιστα ότι «πρόκειται καταφανώς για παρελκυστική τακτική και δικονομική ακροβασία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Τακτική που αποκαλύπτει τις πραγματικές και διαχρονικές προθέσεις της ΝΔ να εμποδίσει την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας».

«Οι συνάδελφοι κ.κ. Αργύρης Λαφαζάνης και Δημήτρης Παπουτσής, εκ των πρωταγωνιστών των ενεργών πολιτών που συντέλεσαν στην αποκάλυψη του μεγάλου αυτού σκανδάλου, επέλεξαν για λόγους προσωπικής ευαισθησίας να ζητήσουν την αντικατάστασή τους, παρά το αβάσιμο και απαράδεκτο των ισχυρισμών της Ν.Δ.. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκτιμά ιδιαίτερα τη στάση των δύο συναδέλφων, η οποία εκτός των άλλων αφαιρεί από τη ΝΔ την οποιαδήποτε δικαιολογία αποχώρησης από την Εξεταστική Επιτροπή, την οποία φαίνεται ότι επιμελώς προετοιμάζουν», πρόσθεσε.

«Όπως θα αναμέναμε, ανάλογη ευαισθησία δεν φαίνεται να επιδεικνύουν ορισμένοι συνάδελφοι της Ν.Δ. που φέρονται να εμπλέκονται στις μεθοδεύσεις συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων» καταλήγει στη δήλωσή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή